Din februarie se reintroduce o cursă Craiova-Birmingham, iar din martie se reiau zborurile către Madrid, Köln, Roma, Bologna și Milano

La începutul lunii viitoare se va reintroduce o cursă către Birmingham, de pe Aeroportul Internațional Craiova, iar din martie se vor relua zborurile către Madrid, Köln, Roma, Bologna și Milano. În plus, va crește frecvența zborurilor către Londra, pe aeroportul din Luton, rută care are în acest moment trei zboruri pe săptămână.

Potrivit președintelui CJ Dolj,  Cosmin Vasile, în subordinea căruia se află aeroportul, alături de cursele externe regulate, vor fi operate din primăvara acestui an mai multe zboruri estivale către stațiuni de un real interes turistic din Egipt și Turcia.

„Mă bucur să pot spune că am primit o serie de vești bune de la principalul operator aerian de pe Aeroportul Internațional Craiova, compania Wizz Air, care ne-a anunțat că zborurile către o parte dintre destinațiile cele mai solicitate de pasageri urmează a fi reluate în următoarele săptămâni. Și destinațiile exclusiv de vacanță vor fi accesibile pasagerilor din întreaga regiune, în condițiile în care doi operatori de turism vor introduce mai multe curse charter din această primăvară. Astfel, compania care anunța săptămâna trecută zborul către Sharm El Sheikh a precizat că vor fi disponibile și 5 curse charter către Hurghada, tot din Egipt. În plus, către Hurghada se va putea călători și cu un al doilea operator de turism, același care va derula, pe tot parcursul verii, curse în sistem charter către Antalya și Bodrum, din Turcia. Chiar dacă mai este mult până la reluarea traficului de pasageri la nivelul pe care îl înregistram înainte de începutul pandemiei, Consiliul Județean și conducerea AIC vor continua demersurile de extindere a celor două terminale, pentru a spori gradul de confort al călătorilor care aleg aeroportul nostru“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit directorului general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, zborurile în sistem charter către Hurghada sunt programate în zilele de 3 aprilie, 10 aprilie, 17 aprilie, 24 aprilie și 1 mai, precum și către Sharm El Sheikh, în data de 30 aprilie.

Cursele către Hurghada au zboruri în perioada 1 aprilie – 27 mai (cu plecare în fiecare joi), către Antalya, în intervalul 2 iunie – 22 septembrie (cu plecare în fiecare miercuri) și către Bodrum, în perioada 4 iunie – 10 septembrie (cu plecare în fiecare zi de vineri).   

Adauga comentariu