Din fotoliul CJ Dolj, via Primăria Craiova, Solomon vrea să strămute groapa de gunoi și să facă pasajul peste Bvd. Gării spre Piața Centrală

Nu a reușit să fie iar primar al Craiovei, la parlamentare zice pas, dar din postul de la Consiliul Județean Dolj, Antonie Solomon declară că își dorește ”din suflet” ca măcar două dintre proiectele sale să prindă viață. Este vorba despre strămutarea gropii ecologice de la Mofleni și construcția unui pasaj suprateran peste Bvd. Gării către Piața Centrală din Craiova. ”Dacă le fac pe ăstea două, îi spun sărut mâna (Olguței Vasilescu n.r.) și înseamnă că nu mi-am bătut gura de pomană de doi ani de când am revenit în viața publică”, a firmat Solomon, astăzi, în cadrul conferinței de presă în care s-a semnat protocolul de colaborare cu PSD la nivelul consiliului județean și consiliilor locale din localitățile unde PER are consilieri locali. 

Sunt convins că doamna primar va ține cont de proiectele pe care eu am încercat să le promovez în campanie, fiindcă sunt foarte importante pentru acest municipiu. Dacă le realizează e, practic, și satisfacția mea, că am convins-o și pe ea și pe cei din CLM să realizeze asemenea proiecte: strămutarea depozitului ecologic, pentru că asemenea bombe ecologice nu au ce căuta pe lângă marile orașe. Deci, trebuie mutat! Nu mâine, nu poimâine, ci într-un an jumătate-doi, dar se va muta groapa, eu așa zic. Dânsa (Olguța Vasilescu n.r.) mi-a spus, într-o discuție particulară, că și mâine ar face-o, dar e contractul beton. Dar, mai vin alte norme, alte reguli și se mai schimbă și contractele. Deci, asta este cea mai important pentru mine, chiar dacă nu are cel mai mare impact pentru populației. Zici, ce bă, că te obișnuiești cu mirosul și, până la urmă, nu-l mai simți. Îți dai cu un parfum Armani și dacă te mai dai și a doua zi, și a treia zi, până la urmă parcă simți că nu te-ai dat cu nimic. Dar, trebuie mutat. Și mai e pasajul suprateran, de care, la fel, mi s-a spus că din cauza KFC-ului meu nu se poate. Nu există, KFC este sub un bloc, nu poți să dărâmi un bloc ca să faci un pasaj. Eu nu vorbeam de pasajul pe Gării, ci invers, peste Bvd. Gării spre Piața Centrală. Este important pentru fluidizarea traficului. Dacă le fac pe ăstea două, îi spun sărut mâna (Olguței vasilescu n.r.) și înseamnă că nu mi-am bătut gura de pomană de doi ani de când am revenit în viața publică”, a răspuns Antonie Solomon, întrebat fiind ce planuri are de la Consiliul Județean.

La rândul său, Olguța Vasilescu a afirmat că va susține ”doleanțele” PER, mai ales că anterior semnării protocolului de colaborare și-au stabilit fiecare anumite priorități.

Ne-am consultat înainte vizavi de proiectele pe care le vom susține împreună. E adevărat, PER se axează foarte mult pe proiecte de mediu, vom avea fonduri asigurate pentru tot ceea ce ne trebuie să facem în Craiova, pentru calitatea aerului, pentru care sunt foarte mulți bani europeni. Nu va fi niciun fel de problemă să susținem aceste doleanțe ale PER-ului și, bineînțeles, vrem să ne concentrăm pe infrastructură, pe calitatea vieții, sănătate, educație și toate celelalte lucruri bune pe care le așteaprtă craiovenii de la noi. Împreună cu domnul Antonie Solomon am reușit să obținem peste 50% din voturile din Craiova, deci alianța este, oarecum,naturală, chiar dacă la Consiliul Local Craiova nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat Vasilescu.

Solomon: Sunt de sens giratoriu. M-am plimbat peste tot. De ce? Ca să ajut Craiova. 

Antonie Solomon a mai ținut să ”pună capăt zvonurilor” că ar fi avut ”o înțelegere cu doamna primar Olguța Vasilescu” și acelora că fiul său, Iulian Solomon, are asigurat un loc pe lista pentru parlamentare. Loc pe care nici el nu și-l dorește, argumentând că ar fi o risipă de efort și, oricum, planurile sale au în vizor doar Craiova.

Nu suntem în stare (PER n.r.) să obținem nici 1% pe țară. Și atunci de ce să risipesc efortul? Eu vreau să ajut electoratul meu. Eu vreau să vă spun ceva. Nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru, cum este Partidul Ecologist. Sunt de sens giratoriu. M-am plimbat peste tot. De ce? Ca să ajut Craiova. Acesta este adevărul. Nu cred în doctrine. Eu cred în oameni. Am văzut ce este în Parlament. Locul meu este pe aici, mai ales că am o vârstă. Nu pot să mă duc să dorm, acolo, în Parlament. Dorm acasă la mine. (...) ”Dacă puteam să o bat (pe Olguța Vasilescu n.r.) cu o sută de mii de voturi, mi-aș fi dorit o sută de mii de voturi în plus. Craiovenii au vrut altceva. Deci, nu o să fiu la Consiliu Local, mi-am dat demisia. Nu o să fiu viceprimar cum au speculat unii din presa craioveană. Nici băiatul meu nu o să fie pe listele parlamentare de deputat sau senator”, a spus Solomon.

Adauga comentariu