Din punctul de vedere al vameșilor, mașina cu numere de înmatriculare “M…EPSD” a intrat cu acte în regulă în țară

Încă de sâmbătă noaptea, în timp ce relatam despre hărnicia milițienilor ministresei Carmen Dan, ne-am pus întrebarea legitimă: dacă numerele de înmatriculare nu sunt bune, imputabile unui dosar penal, cum de a trecut de Vama Nădlac mașina (altfel decât conform bancului: "în aplauze, doamnă prim ministru, în aplauze")? Mai ales că azi, deși ieri negau cu înverșunare, polițiștii de la Rutieră s-au apucat să îi întocmească șoferului dosar penal…

Colegii de la Ziar de Arad au întrebat cu privire la acest aspect la Serviciul de Frontieră. Așa am aflat că, la “controlul normal de frontieră”, colegii "nu au întrebat de numere", dar “actele prezentate au fost în regulă”. Adică, traducem pentru milițienii de la Rutieră: Cartea Verde a mașinii, talonul, asigurarea șamd.

„Mașina a fost supusă controlului normal de frontieră. Colegii mei nu au putut decât să întrebe de numere, iar actele prezentate au fost în regulă. Mașina a intrat legal în România”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Sorina Tocaciu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Perfect.

Conform polițistului Marian Godină, urmările acestui război prostesc vor fi acum decontate de Poliția Rurieră”.

Cert este că această afacere sordidă, marca slugărniciei slujbașilor publici care se pun în slujba guvernanților, nu a cetățeanului, este departe de a-și epuiza nemerniciile și necunoscutele.

Adauga comentariu