Direcția de Taxe și de Impozite a Craiovei a rămas fără vignete de parcare. Cum explică Primăria Craiova această situație și ce pot face craiovenii pentru a nu plăti amendă

De o săptămână, la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite Craiova, nu se mai pot elibera vignetele pe care șoferii sunt obligați să le afișeze la vedere pe parbrizul mașinii pentru a dovedi că au achitat taxa anuală de parcare. Situația a apărut după ce toate vignetele achiziționate de Primărie pentru acest an s-au terminat după numai șase luni. Explicația vine de la reprezentanții instituției.

“În funcție de experiența anilor trecuți, se comandă un număr de vignete. Anul acesta au fost 105 000. Majoritatea se consumă în principal în primele trei luni ale anului, atunci când craiovenii vin în număr mare să își plătească taxele, inclusiv taxa de parcare de 40 de lei. Anul acesta a fost o creștere neprevăzută de solicitări și în al doilea trimestru, creștere care a consumat și stocul prevăzut până la finalul anului.”, a declarat Lucian Prejbeanu, consilier în cadrul Primăriei Craiova.

Tot reprezentanții Primăriei transmit că această situație nu o să îi afecteze pe craiovenii care nu pot primi vignete, în condițiile în care taxa de 40 de lei pentru contravaloarea parcării pe anul 2018 se poate încasa fără probleme la orice ghișeu. Pentru a nu fi amendați cei care au plătit, dar nu pot afișa în geam vigneta, Primăria a stabilit cu Poliția Locală să verifice cu atenție mașinile pentru a se asigura dacă au taxa plătită în această perioadă, chiar dacă dovada nu este lipită în geam. 

“Polițistul local poate verifica dacă pentru un autoturism s-a plătit taxa de parcare, dar, cu excepția acestei perioade când nu se pot elibera, se menține obligativitatea afișării vignetei în geam. Deci, în general, chiar dacă vede că a fost plătită, dar nu a fost afișată, șoferul poate lua amendă. Asta pentru că nu toți polițiștii locali sunt dotați cu dispozitive prin care să poată verifica, vigneta rămânând dovada incontestabilă.”, explică Lucian Prejbeanu.

Primăria Craiova a demarat procedura achiziției de noi vignete de parcare, astfel că situația ar trebui să se remedieze în maxim o săptămână. 


Comentarii

Dumitrescu andrei

28.06.2018 17:26

Cu aceste viniete este o mare pacaleala. In primul rand la intrarea in oras exista o bariera ca in tarile civilizate sau Mamaia unde sa poti afla de existenta acestei taxe? Nu... doar niste mici pancarde printre sutele de reclame de ex zona metro. Stiti cum sunt vanati de ex zona spital judetean soferii care vin din.alte localitati cu rudele la spital si nu stiu de panarama asta de vinieta? Odata in centru un bucurestean mai avea putin si il batea pe un agent pt amenda. Omul habar nu avea de aceasta vinieta.
2. De ce daca cumpar vinieta in luna iunie pe un an nu este valabila un an ci doar pana la inceputul anului urmator? Cum se poate face o asemenea magarie. Am fost personal la taxe si impozite la piata mare si am cerut explicatii de la cei de la ghiseu pana la functionari cu rang mai inalt. Raspuns : " asa ne obliga primaria si asa ne da aceste actipilduri". Eu le.am spus "de ce dupa luna ianuarie sau martie cand considera ei an calendaristic mai aveti la ghiseu aceste actipilde pe un an daca nu mai sunt valabile un an ?".Sa le dati oamenilor pe o luna. 3 6 luni. Au strambat din nas si au tacut. Ar putea f frumos sa capseze luna achizitionarii cum era la asigurari. Este f simplu insa nu o fac pentru a fura cat mai multi bani de la cetateni.Rusine.

Adauga comentariu