Directorul demis al Direcției de Drumuri Craiova se întoarce la conducerea instituției. Bogdan Bratu a câștigat în instanță acest drept după ce conducerea CNAIR l-a demis în această primăvară

Alin Golumbeanu, actualul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, urmează să fie înlocuit din funcție de cel căruia îi lua locul în luna aprilie a acestui an. Pe 19 aprilie, Bogdan Bratu era demis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere după o decizie a Consiliului de Administrație, la mai bine de un an și jumătate de când conducea instituția. La scurt timp după ce a luat act de demitere, considerându-se nedreptățit, Bratu a contestat în instanță actul de demitere, iar de curând a și câștigat.

“Admite acţiunea formulată de Sindicatul Drumarilor Elie Radu, în numele şi pentru membrul de sindicat Bratu Bogdan Laurenţiu, în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Anulează decizia nr. 589/19.04.2018 emisa de parata. Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia avută anterior emiterii deciziei nr. 589/19.04.2018. Obligă pârâta la plata diferentelor de drepturi salariale dintre cele cuvenite anterior emiterii deciziei nr. 589/19.04.2018 si cele efectiv incasate, începând cu data de 19.04.2018 şi până la data reintegrării efective. Anulează actele adiţionale nr. 49 din data de 19.04.2018 şi 1046 din data de 14.08.2018 . Obligă pârâta la plata de daune interese în cuantum de 0,04%/zi de întârziere, începând cu data de 19.04.2018 si până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată in cuantum de 2500 onorariu avocat astfel cum a fost acesta redus şi 676 lei cheltuieli de deplasare.”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Iași.

Decizia instanței ar trebui pusă în aplicare de îndată, cgiar dacă CNAIR are posibilitatea de a ataca cu apel.

“Eu ieri am luat certificatul de grefă de la Tribunalul Iași și l-am depus la registratura CNAIR. Probabil este o chestiune de câteva zile până se ia act și se pune în aplicare decizia Tribunalului Iași. Aștept și eu cu nerăbdare să mă întorc, mai ales că demiterea mea a fost una fără o bază reală, mi s-a făcut o nedreptate. A fost decizia Consiliului de Administrație care nu m-a mai vrut, dar eu mi-am făcut bine treaba la Direcție.”, a explicat Bogdan Bratu.

Noul director susține că se întoarce cu aceleași planuri mari pe care le-a avut și la începutul mandatului, încă din 2017.

“Pe vremea când eu eram director, regionala de la Craiova era cea mai bună dintre toate din țară. Acum regionala se află pe ultimul loc, așa că vreau să o repun pe poziția pe care o merită. Nu mă sperii de faptul că mă întorc în timpul iernii pentru că am mai dovedit și iarna trecută, atunci când am avut trei coduri portocalii de ninsoare, că putem să ne facem treaba la standarde înalte. În maxim o săptămână după ce o să mă întorc o să pot face față problemelor regionalei ca și cum nu aș fi lipsit niciodată.”, promite Bratu.  

Adauga comentariu