Directorul Radio Oltenia a dat în judecată Ziarul de Craiova și vrea bani mulți pentru a-i trece supărarea. Și-a simțit imaginea prejudiciată de dezvăluirile făcute de proprii angajați

Alexandru Mogoșanu, directorul Radio Oltenia Craiova, s-a simțit lezat de două dintre articolele care au apărut pe Ziarul De Craiova, așa că s-a dus la instanță. Sub pretextul că informațiile din ziar nu sunt documentate și că i se aduc acuzații nefondate, Mogoșanu cere nu mai puțin de 100.000 de lei, bani suficienți pentru a-i “curăța” imaginea. 

Acuzațiile pe care domnul prejudiciat le aduce redactorilor noștri, de lipsă de deontologie jurnalistică, nu sunt altceva decât tentative de intimidare a presei care a îndrăznit să vorbească despre problemele grave din Radio Oltenia Craiova, despre angajații nemulțumiți, despre limbajul nepotrivit pe care îl utilizează în raporturile cu subordonații, dar și abuzuri dovedite. Pentru fiecare dintre acestea, redactorii Ziarul de Craiova au prezentat dovezi.

Astfel, toate acuzațiile angajaților s-au dovedit a fi reale, dat fiind faptul că aceștia au transmis numeroase solicitări către conducerea Serviciului Român de Radiodifuziune și au contestat comportamentul directorului. Este un FAPT acela că s-a autosesizat Corpul de Control și a venit să verifice tot ceea ce oamenii din Radio Oltenia ne-au transmis pe SURSE. Amintim domnului Mogoșanu că instituția SURSEI este sfântă în lumea jurnaliștilor, iar asta nu îi dă dreptul să susțină că acuzațiile din articol sunt nedovedite și nedocumentate. Așteptăm și noi cu mare interes decizia Corpului de control care se anunță a fi comunicată foarte curând. 

Apoi, limbajul utilizat în raporturile cu subordonații are o dovadă incontestabilă. Discuțiile de pe chat-ul intern, care ne-au fost puse la dispoziție prin print screen-uri, arată că domnul director este extrem de preocupat să combată acuzațiile care i se aduc, dar nu o face în cel mai elegant și potrivit mod. Așa se facă că directorul le vorbește angajaților despre oriebtarea sexuală a fiului și despre alunița inghinală a soției. Reamintim…

“A, acasă avem salată orientală. Și ar mai fi ceva, singura chestie pentru care sper să nu fie nevoie să dau dovezi: Maria are o aluniță poziționată inghinal dreapta”, a comentat Alexandru Mogoșanu.

Cât despre abuzurui dovedite, am arătat în articolul nostru de atunci și o facem și acum. O mașină Radio Oltenia Craiova a fost fotografiată în parcarea Mall-ului Electroputere.

În interiorul acesteia se afla câinele directorului instituției de presă a Radiodifuziunii Române, patruped care aștepta liniștit ca stăpânul său să se întoarcă de la cumpărături.

Acum, dacă i se pare cuiva că utilizarea mașinii de serviciu a unei instituții bugetate de stat poate fi utilizată oricând de personalul angajat în scop personal, noi ne facem mea culpa și ne cerem scuze. 

Un alt aspect interesant este acela că domnul director Alexandru Mogoșanu cere și probă cu martori pentru a arăta cât de prejudiciată i-a fost imaginea. Martorii nu sunt decât doi angajați ai Radio Oltenia Craiova, oameni subordonați lui, coordonați și evaluați chiar de el. Printre aceștia, Dan Leonard Păsărin, nimeni altul decât redactorul Radio Oltenia și crainicul oficial al Stadionului Ion Oblemenco, cel despre care Ziarul de Craiova a scris aici că a încălcat deontologia jurnalistică prezentând mitingul PSD de la Craiova. În timp ce noi așteptam ca Mogoșanu să transmită o poziție și o sancțiune pentru redactorul care, plătit din bani publici, face propagandă politică în cel mai evident fel, aflăm că îl cheamă martor într-un proces împotriva noastră. 

Noi vom continua seria dezvăluirilor despre orice derapaje identificăm și nu ne lăsăm intimidați de amenințări sau de acțiuni în instanță!

 

 

Adauga comentariu