A dispărut obeliscul de la una dintre intrările în oraș. Primăria Craiova spune că nu-i al ei

Craiova a rămas fără obeliscul de la intrarea de pe DN6, de dinainte de giratoriul de la Ford. Monumentul de fier, cu stema și numele Craiovei, a fost pus la pământ în week-end. Un cititor al Ziarului de Craiova ne-a relatat că mai multe persoane tăiau, sâmbătă, stâlpul arhitectural: ”Cineva a tăiat cu autogenul tot monumentul. Erau mai multe persoane și le-am întrebat de ce au făcut asta, dar nu au reacționat prea bine. E un sacrilegiu! Vă rog să vedeți despre ce este vorba, au autorizație, cine le-a permis? E cu sigla istorică, scria Craiova pe el și l-au pus jos. De ce l-au tăiat sâmbăta, în weekend? Oare pentru că nu trece multă lume prin zonă”, s-a arătat indignat cititorul. 

Întrebați despre această situație, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că aveau cunoștință despre situație și că Poliția făcea cercetări. Ulterior, purtătorul de cuvânt al administrației locale a revenit cu mai multe informații, afirmând că stâlpul nu se află în patrimoniul Municipiului Craiova, fapt pe care l-a comunicat și proprietarului terenului pe care se afla amplasat.

”Obeliscul respectiv nu este pe terenul Primăriei Craiova și nici nu există în inventarul nostru”, a precizat Marina Andronache, purtător de cuvânt al administrației craiovene.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj spun că, în urma primelor verificări, s-a stabilit că monumentul se află pe un teren privat și că urmează să se stabilească dacă există vreo persoană care să îl revendice.

”Proprietarul terenului pe care era amplasat obeliscul a înaintat adrese către primăriile Craiova și Coșoveni și i s-a comunicat că acesta nu se află în patrimoniile lor. Colegii fac verificări pentru stabilirea situației de fapt și dacă există vreo persoană care îl revendică”, a precizat Mihaela Sadoveanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj. 

Terenul pe care se afla obeliscul aparține de Comuna Cârcea și este al unui privat care, după ce a făcut mai multe demersuri pentru a afla al cui este, a decis să-l înlăture de pe proprietatea sa. Contactat de redactorul Ziarului de Craiova, proprietarul a afirmat că nu dorește să comenteze situația.

Deocamdată, nu există mai multe informații despre acest monument, persoana care l-a realizat și la solicitarea cui, nici despre anul amplasării lui. Pe măsură ce vom găsi ”piesele” din acest ”puzzle”, vom reveni cu informații. 

 Foto, sursa: Google Street View, septembrie 2019:

 Foto, sursa: Google Street View, septembrie 2019

Foto: sâmbătă, 18 septembrie, după ce obeliscul de fier a fost tăiat și făcut bucăți cu autogenul.

Adauga comentariu