Dispută online pe circa 2 milioane de lei la care renunță Spitalul de Boli Infecțioase și ajung la RAADPFL Craiova

Consilierii locali din opoziție au cerut de mai mute ori, pe parcursul ședinței ordinare de azi a Consiliului Local (CL) Craiova, să li se explice de ce conducerea Spitalului de Boli Infecțioase renunță la 2,1 milioane de lei, în plină pandemie, pentru ca banii să ajungă la RAADPFL Craiova. De altfel, banii fuseseră luați de la regie și direcționați unității spitalicești pentru achiziționarea unui tomograf. 

Explicația primarului și a managerului Spitalului de Infecțioase Adina Turcu a fost că echipamentul poate fi luat prin fonduri europene, iar banii rămași, în speță cele aproximativ 2,1 milioane de lei, nu pot fi cheltuiți în alt scop decât cel pentru care au fost destinați.

Prin adresa nr. 13839/2020, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babes” propune disponibilizarea sumei de 2.130,00 mii lei, de la subvenţii din bugetele locale pentru finanţarea cheltuielilor de capital din 5 domeniul sănătăţii, ca urmare a imposibilitatii incheierii contractelor pentru obiectivele:”Echipamente imagistica medicala- computer tomograf”; ”Paturi copii”. (...) Serviciul Administrare şi Monitorizarea Servicilor de Utilitate Publică prin nota de fundamentare nr.170749/2020, propune alocarea sumei de 2.096,00 mii lei pentru activitatea de întreţinere, grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement, grădină zoologică și cimitire”, se arată în Raportul privind aprobarea rectificarii bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Craiova pe anul 2020. 

”Nu suntem de acord cu această tăiere, noi vom vota împotriva acestui proiect”, a spus Flavius Sirop, de la PNL. ”Doamna primar este convinsă că Spitalul de Boli Infecțioase are tot ce e nevoie. De ce trebuie să îi luăm de la spital și să îi ducem la panseluțe”, a întrebat consilierul USR-PLUS Cezar Drăgoescu. 

”Banii se dau cu destinație precisă. Domnule Drăgoescu, în campania electorală ați militat toți pentru spațiile verzi, acum le contestați”, i-a răspuns Vasilescu. Iar Drăgoescu i-a întors-o: ”Problema noastră nu sunt spațiile verzi, problema e că pe spațiile verzi apar blocuri”. Olguța Vasilescu nu i-a rămas datoare: ”Eu sunt o militantă pentru a nu apărea construcții pe spațiile verzi, am făcut tot posibilul să blochez orice fel de imboli în astfel de spații. Însă au fost câștigate foarte multe procese în instanță”.

 

 

Adauga comentariu