DNA cercetează contractele de promovare a Primăriei Calafat în presa locală din Craiova

Au fost ample verificări astăzi la Primăria Calafat, acolo unde lucrători ai Direcției Generale Anticorupție au ridicat documente ce vizează un contract de servicii de publicitate. Acesta a fost derulat în perioada 28 februarie – 28 martie 2018 și a fost încheiat între Primăria Calafat și firma SC Alerom Consulting, o societate care mai desfășurase și alte contracte cu administrația locală.

Concret, în baza unui referat de necesitate  aprobat la sfârșitul lunii februarie 2018 s-a făcut o cerere de oferte pentru servicii de promovare în mass-media evaluate la 18 000 de lei. Trei firme și-au depus ofertele și a câștigat cea cu prețul cel mai scăzut, pentru o valoare de 16 000 de lei. 

“A mai existat și un referat de necesitate din 30 ianuarie 2018, dar care nu a fost aprobat de Camelia Oncică, directoarea Serviciului Economic, pe motiv că nu erau bani în bugetul local. Verificările de astăzi au vizat și acel referat de necesitate, dar el nu a produs urmări pentru că nu a primit niciun aviz.”, explică Janina Mitoiu, angajata instituției vizată în calitate de martor.

Primăria Calafat a achitat valoarea desfășurării proiectului către firma Alerom Consulting după ce aceasta din urmă a făcut dovada promovării la mai multe instituții de presă locală din Dolj. 

Primarul susține că verificările de astăzi vin ca urmare a unui denunț din partea celor care i-au declarat război.

“Este vorba de angajați ai primăriei și nu numai care au adus prejudicii bugetului local și pe care eu le-am scos la iveală.”, susține Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat.

În ultima perioadă, numele primarului se leagă de demascarea unor fapte de fals și uz de fals ale unor angajați ai instituției care au adus prejudicii de peste 650 000 de lei. Auditul economic comandat de primar a scos la iveală că se făceau plăți doar către anumite firme agreate de grupul organizat din primărie, în timp ce pentru alte proiecte nu se găseau fonduri. Răzbunarea angajaților ar fi început cu eliberarea din funcție a unei magazionere ce a încercat apoi să îi însceneze lui Ciobanu un accident rutier care să scoată la iveală că se urcase băut la volan. Anchetatorii, polițiști și procurori, au stabilit luna trecută că plângerea fostei angajate fusese doar o înscenare. 


Adauga comentariu