(DOCUMENT) Contestat de angajați, recompensat de Primărie. Directorul Filarmonicii Oltenia este considerat un manager excelent, chiar dacă de numele său sunt legate mai multe scandaluri în media

Numele lui Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii, a rămas în conștiința tuturor ca cel care a spus că mamele care merg cu copiii la proteste ar merita „măcar un glonț în cap”. La sfârșitul anului trecut, o înregistrare cu acesta în timp ce își jignea, amenința și chiar brusca un angajat al instituției a fost făcută publică. În respectiva confruntare, Zamfir se certa cu dirijorul Ivan Ilie pe care îl făcea de mai multe ori “nesimțit”. Abaterile morale ale lui Zamfir nu au părut să îi impresioneze pe evaluatorii săi din Primărie.

Astfel, dacă pentru vorbele referitoare la mamele ce merită un glonț în cap, Zamfir s-a ales doar cu un avertisment, pentru incidentul cu dirijorul, nici măcar cu atât. Comisia de disciplină care i-a evaluat comportamentul nu a considerat că merită sancționat în vreun fel. Asta, în ciuda faptului că, la vremea respectivă, viceprimarul Stelian Bărăgan se declara revoltat de atitudinea directorului a cărui instituție o avea în subordine.

“Am acționat imediat și am cerut o Comisie de anchetă pentru a stabili dacă ce s-a întâmplat acolo impune demiterea conducerii. Dacă ancheta o să stabilească clar că a existat o agresiune fizică și verbală, chiar eu o să cer demiterea directorului.”, spune viceprimarul pe 21 decembrie 2018.

Doar că evaluarea din cadrul Comisiei de Disciplină nu a scos la iveală vreo abatere morală sau disciplinară, astfel că Zamfir a scăpat nemustrat.

Mai mult decât atât, evaluarea anuală a acestuia a fost punctată cu nota 9,3 și cu recomandarea de continuare a contractului de management.

Reprezentanții Primăriei Craiova au transmis faptul că evaluarea managementului lui Gabriel Zamfir s-a făcut de către o comisie independentă, alcătuită din specialiști din alte județe. Situația nu pare însă să fi fost pe placul celui care avea până acum Filarmonica Oltenia în subordine, viceprimarul Stelian Bărăgan. Acesta a transmis că a înaintat o cerere către primarul Mihail Genoiu prin care solicită predarea Filarmonicii Oltenia.

Primarul Mihail Genoiu nu a putut fi contactat pentru a oferi o explicație pentru care abaterile morale ale directorului Zamfir nu sunt considerate abateri disciplinare și nu sunt sancționate ca atare.

Cu imaginea curățată de superiorii săi, Gabriel Zamfir își vede în continuare de treabă în biroul său de director. Mai ales că, pentru acest an, are de manageriat aproape 13 milioane de lei, bani primiți de la bugetul local pentru buna desfășurare a instituției.

Adauga comentariu