Doi bolnavi de coronavirus s-au plimbat 10 zile prin Bucovat, fără a ști ca sunt infectați. Incompetenta crasa a autorităților face victime colaterale. Familiile celor doi au fost izolate imediat

La Dolj riscul apariției unui focar de îmbolnăviri cu coronavirus pleacă chiar din centrele de carantina unde se pare ca nu exista reguli.

Este vorba despre doi bărbați întorși din Italia. Dupa 14 zile petrecute într-unul dintre centrele de carantina din Craiova, li s-a dat drumul acasă.

Era 25 martie. Asa au ajuns în comunitate la Bucovat,iar oamenii au urmat cursul normal al vieții pana pe 04 aprilie. Unul dintre ei a petrecut pe la rude, la cumpărături în Bucovat dar și în alte localități, chiar și în Craiova.

Sâmbăta, 04 aprilie au fost ridicați de acasă cu izoleta. Cei doi sunt asimptomatici, drept pentru care nu ei au solicitat transportul la spital. Cel mai probabil rezultatele testelor au venit după ce li s-a dat drumul acasă.

Primarul localității cunoaște situația celor doi.

"Știu ca cei doi erau de mult timp în Italia. Nu știu când au venit și când li s-a dat drumul din centrul de carantina dar știu ca sâmbăta au venit autoritățile după ei. Familiile lor sunt izolate la domiciliu, aven grija de situația lor. Pe unul dintre ei chiar eu l-am întâlnit în trafic, era în mașină, avea mănuși și masca", a declarat edilul local.

"Este vorba despre doi bărbați care au stat într-un centru de carantina 14 zile. Înainte sa plece li s-a mai făcut un test și cum nu au venit rezultatele atunci li s-a dat drumul acasă. Nu li s-a spus sa stea izolați pentru ca asa e procedura. Au venit apoi testele pozitive și au fost luați și băgați în spital. Sunt bine, sunt asimptomatici. Nu mi s-a spus centrul de carantina", a declarat Stefan Popescu, DSP Dolj.

Conform informațiilor deținute de Ziarul de Craiova ar fi vorba despre centrul de carantina găzduit de un hostel de lângă Odobleja, în Craiova. Aici cei carantinați au parte de baie comuna, pe hol.

Situatia de la acest centru de carantina vine după evidențierea altor nereguli în centrul de carantina de la Helin Aeroport. În situația de la Helin exista deja dosar penal pentru DSP Dolj pentru ca ar fi lăsat oamenii sa plece alături de o femeie pozitiva la coronavirus.

Între timp DSP Dolj se alege cu un nou dosar penal, aceștia fiind acuzați că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de coronavirus.

„La data de 03.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 298 şi 352 alin. 2 Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse. În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Adauga comentariu