Doi doljeni duși la audieri în cazul imensului dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu ce depășește 6 milioane de dolari. Cine sunt cei doi

Polițiștii români instrumentează un dosar cu firme-fantomă în care sunt suspectate peste 100 de persoane din întreaga țară. Asupra acestora există suspiciunea că au spălat bani și au făcut o evaziune fiscală cu prejudiciu total care se ridică la 6,5 milioane de dolari, realizat în decurs de doar doi ani, între 2012-2014. 

Capii rețelei se foloseau de firme-fantomă, înființate pe numele unor persoane simple sau chiar oameni ai străzii. Aceștia figurau ca administratori, dar nu știau nimic despre mașinațiunile financiare în care erau implicate societățile pe care le dețineau doar în acte. 

Două astfel de persoane din Dolj au fost săltate și duse la audieri pentru a da explicații despre cum a au fost racolate în rețea. În plus, polițiștii doljeni au ridicat  documente contabile, contracte, facturi şi înscrisuri folosite la bănci.

Reprezentanții Poliției Române au anunțat că această practică consta în înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.Astfel, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu. 

Din întreg prejudiciul,  4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economic. 

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.


Sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu