Doi migranți au încercat să forțeze gardul de protecție de la întrarea în țară, pe la Calafat. Unde voiau sa ajungă cei doi cetățeni din Iran și Irak

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi cetăţeni din Iran şi Irak care au încercat să intre ilegal în România, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În această dimineață, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au observat pe sensul de intrare în ţară, două persoane care au ocolit tonetele de control si s-au deplasat pe jos spre gardul de protecţie al zonei de tranzit, încercând să evite efectuarea controlului de frontieră Polițiștii de frontieră au intervenit și i-au condus pe cei doi la sediul punctului de trecere pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii au stabilit că cei doi barbaţi sunt cetăţeni din Iran şi Irak, în vârstă de 31, respectiv 32 de ani care au încercat să intre ilegal în România. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie.

Conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetăţeni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun

Adauga comentariu