Doi părinți din Craiova cu o idee genială de afaceri nu doar că și-au simplificat propria viața, dar muncesc să le ia și altor părinți grija transportului copiilor la școală sau grădiniță și înapoi acasă

O inedită idee de afaceri vine de la un cuplu din Craiova. Ea, Mihaela, stabilită până acum câteva luni în București , el Sorin, din Craiova. Sunt părinții a trei copii. Cei doi au părăsit Bucureștiul anul trecut în luna septembrie și s-au mutat definitiv în Craiova, unde au pus bazele unei afaceri de transport destinat exclusiv copiior. 


Ideea a venit în momentul în care au întâmpinat dificultăți în găsirea unei firme care să se ocupe de transportul copiilor lor de acasă la școală și înapoi. Pentru că au un serviciu care le solicită întreaga zi au creat așa numita "Mașină a copiilor" sau "Kids Taxi". Au găsit spațiul necesar pentru un sediu, au cumpărat mașinile de transport necesare și au trecut la treabă.


"Gândindu-ne la necesitățile noastre s-a implementat ideea că poate mai există persoane care ar vrea să scape de grija transportului copiilor și în același timp să îi știe pe cei mici în siguranță. La noi poate să apeleze oricine de la parinti si bunici, până la firme sau instituții. Colaborarea se face în baza unui contract, ducem, luăm copiii de la scoală, îi ducem la after school, activitati extrascolare sau la diferite evenimente organizate de școală. Plata se face lunar în funcție de kilometri,distanta, interval orar si locatie. Acoperim inclusiv localitățile de pe lângă Craiova. Deja avem solicitări, au sunat parinti, bunici si chiar institutii să se intereseze, am făcut primele contracte.", a declarat Mihaela.


Cei doi parteneri atât în viața reală cât și în mediul de afaceri știu că ceea ce au pornit să facă presupune și o foarte mare responsabilitate. 


"Să lucrezi cu copii nu este deloc ușor. Știm că ei sunt obișnuiți cu părinții, unii dintre ei poate nu acceptă pe altcineva să îi transporte de aceea acordăm și posibilitatea ca măcar în primele zile, cineva din familia copilului să îl însoțească în mașină. Vorbim apoi și de siguranța lor în trafic, avem scaune de copii, înălțătoare, toate prevăzute cu centuri. Măsurile de siguranță sunt luate, uși si geamuri blocate în spate pentru ca cei mici să nu le poată deschide în timpul mersului. De asemenea, am căutat șoferi mai mult decât potriviți pentru a-i transporta pe copiii noștri. Am căutata oameni cu experiență, să aibă familii, sa le placă copiii, să conducă prudent, nu a fost usor, dar am reusit", a mai adaugat Mihaela.


Mai mult decât atât, fiecare copil care urcă în mașina Kids Car beneficiază de o asigurare. Serviciul este unic în Oltenia, iar cuplul are emoții și speră ca ideea să prindă și să meargă și în Craiova așa cum se întâmplă în marile orașe în care există deja taxiuri specializate pentru cei mici.

Comentarii

Andreea B.

31.01.2019 22:44

Dacă au și scaune omologate, scaune rear- facing, înseamnă că sunt geaniali.

Va pot ajuta co...

01.02.2019 07:40

Am timpul necesar si experienta in condus(30ani)si um mercedes vito cu 8 locuri .Sant interesat de colaborarea cu voi.

Adauga comentariu