DOLJ. 11.000 de doze cu vaccin antigripal au ajuns în județ. Ministerul Sănătății promite că trimite 100.000

O tranșă de 11.000 de vaccinuri împotriva gripei a fost distribuită în Dolj, pentru a ajunge cu prioritate și gratuit la femeile însărcinate, copiii mici și personalul medical, potrivit reprezentanților Direcției Publice de Sănătate (DSP) Dolj.  

Circa 100.000 de doze ar urma să ajungă, în loturi, la doljeni, următoarele două fiind programate în octombrie, apoi în noiembrie.„Ca și până acum, vaccinul va veni în etape. Anul trecut, am primit 50.000 de doze, iar anul acesta urmează să primim dublu, după cum au spus cei de la Ministerul Sănătății. Așa au anunțat, că au cumpărat număr dublu de doze”, spune Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj. 

Ministerul Sănătății a comandat n acest an 3 milioane de doze pentru campania de vaccinare care se desfășoară în principal prin medicii de familie și în policlinici. Acces gratuit la ser au persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice (respiratorii şi cardiovasculare), boli metabolice, copiii până în 5 ani, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical și gravidele.

Celorlalte categorii, Ministerul Sănătății le recomandă să achiziționeze vaccinul din surse proprii, pentru a se imuniza.

Vaccinul antigripal se găsește deja în farmacii, iar costul unei doze variează între 22 de lei la 65 de lei.

Adauga comentariu