DOLJ. Alegeri locale parțiale pentru primar, în Catane, Sadova şi Terpeziţa, pe 20 iunie. Filiașul încă nu apare cu post vacant

Ministerului Afacerilor Interne a propus organizarea, în data de 20 iunie, a alegerilor locale parţiale pentru primari în localitățile în care funcțiile sunt vacante, conform unei informări a Autoritățiiea Electorale Permanente (AEP). În Dolj, pe listă apar trei comune, conform informațiilor furnizate de instituția prefectului către AEP, respectiv Catane, Sadova și Terpezița. De pe listă lipsește, însă, orașul Filiași, unde fotoliul de primar este, de asemenea, liber, după ce Costeluș Ilie Gheorghe și-a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate. 

Totuși, conform AEP,  ”lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie 2021 nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului”, se mai arată în comunicatul remis de AEP.

Perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse în perioada 21 - 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

La Sadova, postul de primar a rămas liber la câteva ore după închiderea scrutinul din 27 septembrie 2020, după ce Eugen Safta a suferit un infarct și a decedat. Acesta candidase din partea PMP și fusese ales pentru cel de-al treilea mandat.

La Catane, de asemenea, funcția a fost vacantată tot ca urmare a decesului primarului, Marius Dinulescu, în vârstă de 52 de ani, care a fost infectat cu COVID-19, iar la o săptămână după internarea în spital, în martie anul acesta, a murit. 

Pe de altă parte, la Terpezița, primarul ales, Constantin Popa, a fost găsit în incompatibilitate și și-a pierdut mandatul.

Adauga comentariu