DOLJ. Alte 10.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din 10 localități

Proprietarii imobilelor din zece unități administrativ - teritoriale (UAT) din județul Dolj primesc, începând de astăzi, cărțile funciare, eliberate gratuit prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Cele 9.987 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din orașul Bechet și din comunele Bratovoești, Călărași, Catane, Orodel, Ostroveni, Plenița, Seaca de Pădure, Terpezița, Unirea. Lucrările de cadastru au început în perioada 2019-2020 și au vizat o suprafață totală de 4.996 de hectare.

„Cu 47.908 imobile înscrise gratuit în cartea funciară în anul 2021, județul Dolj se află pe primul loc în ierarhia națională. Finanțarea a fost asigurată atât din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, cât și din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Împreună cu echipa pe care o conduc, împreună cu primăriile din județ, dar și în strânsă colaborare cu persoanele fizice/juridice implicate, și cărora le mulțumesc pe această cale, sunt convins că vom performa în continuare. De asemenea, beneficiem de sprijinul permanent al colegilor noștri din cadrul ANCPI”, a precizat Victor Alin Dumitrescu, directorul OCPI Dolj, care le-a predat primarilor ccărțile funciare.

În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 105 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. 

Fotografie simbol

Adauga comentariu