Dolj. Autoritățile au luat urma ambroziei și au dat 75 de avertismente. Legea privind combaterea buruienii, modificată, dar fără norme de aplicare

Ambrozia stă să înflorească, iar autoritățile din Dolj au identificat terenurile vilane și extravilane pentru care au dispus măsuri de eradicare, 75 la număr. Anterior, primăriile din județ au primit înștiințări cu obligațiile ce le revin, de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii, pe terenurile intravilane sau extravilane. Între timp a apărut și Legea nr. 129/2020 pentru modificarea Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, în vigoare de la 18 iulie a.c., numai că nu are norme de aplicare.

Inspectorii de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu sunt în impas și spun că nu prea știu exact după care lege să acționeze, la fel și cei de la Direcția Agricolă. Cert este că în Dolj comisia mixtă, condusă de reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Dolj, care veghează la respectarea legii, numită prin Ordin de Prefect, aplicase 75 de avertismente, cu termene de conformare, în perioada 13 iulie - 28 august 2020. 

Pentru nerespectarea termenului impus, amenzile pe care le riscă proprietarii de terenuri pe care există ambrozie sunt, pentru persoane fizice, de la 1.000 lei până la 5.000 lei și de la 10.000 lei până la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Adauga comentariu