DOLJ. Cei mai mulți elevi dintre cei aproape 6.300 care s-au înscris la orele de școală după școală sunt în județ

Undeva la 6.300 de elevi doljeni au optat pentru a participa la cursurile remediale, un fel de meditații date la școală, după școală, pentru care profesorii sunt plătiți. Mai exact, este vorba despre 6.287 de școlari, adică 15% din numãrul total al elevilor din învățământul primar (4.098 elevi) și gimnazial (2.189). 

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar al Județului Dolj, Alexandru Gîdăr, școlile gimnaziale cu cel mai mare numãr de elevi care au optat pentru aceste cursuri sunt cele din Amărăștii de Jos - 304 elevi), Filiași - 303 elevi), Școala Gimnazială  "Ion Creangă" din Craiova - 208 elevi, școlile din Poiana Mare - 202 elevi, Bucovăț - 170 elevi, Braloștița - 155 elevi. În direcția opusă, cu cel mai mic număr de elevi înscriși, sunt școlile din Ciupercenii Noi, Terpezița și Colegiul Național "Frații Buzești", fiecare cu câte un elev, și Școala Mârșani, cu doi elevi.

Părinții au putut să-și înscrie copiii în programul remedial până la 3 martie. ”Activitățile propriu-zise vor începe din 8 martie. Ministerul recomandă să fie constituite grupe de 12 elevi, iar activitatea remedială să fie de 20 de ore pe lună/elev, cu prezență fizică în clasă, în timpul zilelor lucrătoare, nu în weekend. În perioada următoare, pe baza datelor transmise de către școli, vom stabili unitățile de învățământ care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip "Școala după Școală", din lista celor care au optat pentru organizarea acestor activități", explică inspectorul general al IȘJ Dolj, Alexandru Gîdăr.

Foto: arhivă

Adauga comentariu