DOLJ. Circa 4% dintre elevi riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru

Fie că nu au putut accesa platformele pentru cursurile on-line, pentru că nu au laptopuri sau tablete, fie nu au curent sau internet, sau au fost plecați cu părinții în străinătate, aproape 4% din cei circa 90.000 de elevi din judeţul Dolj ar putea rămâne cu situaţia neîncheiată la învăţătură pe primul semestru al anului şcolar 2020-2021.

Este o estimare a reprezentanților Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Nicoleta Liţoiu, înainte cu două săptămâni până la finalul semestrului I. Procentul mai poate scădea, dat fiind faptul că situaţia școlară se poate încheia şi în semestrul al doilea. 

"Avem elevi plecaţi în străinătate cu părinţii, cei care au avut dificultăţi în accesarea platformelor, dificultăţi de participare la activităţile de predare în sistemul on-line, dificultăţi în utilizarea device-urilor sau elevi care nu au avut acces la dispozitive, deşi şi acestora li s-au transmis diverse alte materiale, astfel încât să poată participa la lecţii", a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu. 

Conform acesteia, 8.700 de tablete de la Ministerul Educaţiei au fost distribuite în Dolj. Pe lângă acestea, tablete sau laptopuri au fost distribuite și de unele primării, precum cele din comunele Cârcea sau Vârvoru de Jos

Pe de altă parte, prin intermediul proiectului ROSE derulat de la Ministerul Educaţiei, 37 de licee vor fi dotate cu laptopuri., conform inspectorul pe proiecte educaţionale din cadrul ISJ Dolj, Ani Drăghici,  Totodată, IŞJ Dolj a obţinut finanţare pentru două proiecte de circa 4 milioane de euro pe programul "A doua şansă", prin intermediul cărora 20 de unităţi şcolare vor fi dotate cu calculatoare şi laptopuri pentru a desfăşura activităţile în cadrul acestui program.

Adauga comentariu