DOLJ: De luni se eliberează cărțile de identitate. Problema plasticului, rezolvată

Persoanele care au depus cereri de eliberare pentru cărți de identitate anterior datei de 1 aprilie 2021 își pot ridica în sfârșit actul de identitate, începând de luni, 19 aprilie 2021, de la ghișeele serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, la care au depus cererea, au anunțat, astăzi reprezentanții Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor (DPCEP) Dolj. 

Problema aprovizionării cu materialele necesare tipăririi cărților de identitate a fost rezolvată iar soluționarea cererilor de eliberare acte de identitate va reintra în normalitate începând cu săptămâna viitoare, fără ca persoanele să mai fie nevoite să aducă documente justificative în susținerea cererii.

Ultimele două luni de zile ne-au creat mari probleme, a fost o situație fără precedent după descentralizarea activității de evidență a persoanelor și sperăm să nu se mai repete”, spune Marin Stănică, directorul DPCEP Dolj.

Pentru situații deosebite care necesită urgentarea eliberării cărții de identitate, cererea poate fi depusă și la ghișeele Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj care funcționează la etajul clădirii Centrului Comercial ,,Auchan”, din Craiova-str. Calea Severinului, zilnic între orele 08.30-15.30 iar joia, programul este prelungit până la orele 19.00.

”Reamintim, în continuare, celor care dețin acte de identitate a căror valabilitate a expirat după data de 15 martie 2020 și celor cu acte de identitate a căror valabilitate va expira în perioada următoare, că nu sunt obligați să solicite preschimbarea deoarece, valabilitatea acestora a fost prelungită prin art. 4 alin.5) din Legea 55/2020, pe întreaga perioadă a stării de pandemie și încă 90 zile după încetarea acesteia”.

 

Adauga comentariu