DOLJ: Fetiță de 10 ani, găsită legată cu un lanț de piciorul patului. Bunica a fost arestată pentru 30 de zile

O copilă în vârstă de 10 ani a fost găsită, astăzi, legată cu un lanț de piciorul unui pat, într-o locuință din localitatea Cerăt (foto de la fața locului). Autoritățile ar fi primit o informație în cursuldimineții legat de o posibilă situație, așa că în jurul orei 11.00 au mers spotan la locuința bunicii acesteia, în vârstă de 53 de ani, care este și asistentul personal al minorei, unde au descoperit fata legată. Femeia a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile.

Cu ocazia verificării la domiciliu, în una dintre camere, a fost găsită minora de 10 ani, legată cu un lanț de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, lanț legat de piciorul patului. În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, iar dosarul se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Minora de 10 ani și fratele acesteia de 15 ani au fost preluați de reprezentanții DGASPC Dolj,  minora fiind în afara oricărui pericol”, precizează Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Femeia a fost prezentată instanței de judecată, care a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Fetița ținută în lanțuri este în evidența autorităților, din cauza unei dizabilități..  

 

Adauga comentariu