DOLJ. Intenția de imunizare a crescut de 10 ori. Centru de vaccinare deschis iar la Stadionul Oblemenco

388.014 de doze de vaccin anti Covid19 au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare, în județul Dolj, potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Conform sursei menționate, în ultimele 2 saptamani s-a observat o creștere mare - de la 400 doze/zi inițiere vaccinare s-a ajuns la 4400 doze/zi inițiere vaccinare - a intenției de vaccinare a populației, precum și a adresabilității la centrele de vaccinare din județ. În acest context, DSP recomandă populației să acceseze platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19          (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) pentru înregistrarea în vederea vaccinării.

Acest lucru este recomandat pentru a evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare în condiții de pandemie, pentru ca personalul medical să poată estima corect necesarul de doze pentru perioada imediat urmatoare dar și pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării. Persoanele programate pe platformă în prealabil, au prioritate pe fluxuri dedicate, în județul Dolj fiind deschise în prezent 16  centre de vaccinare  din care 5 in Craiova si 11 in judet. Mentionam ca de azi, 27 octombrie 2021, in municipiul Craiova functioneaza un centru de vaccinare cu 6 fluxuri - vaccin Pfizer -, la stadionul Ion Oblemenco”, a precizat Iuliana Manea, directorul executiv al DSP Dolj.

În prezent se fac demersuri pentru ca, de săptămâna viitoare, să fie deschis un centru de vaccinare și în incinta Facultății de Mecanică, unde vor fi 4 fluxuri pentru vaccin Pfizer și 2 fluxuri pentru vaccin Johnson&Johnson.

Adauga comentariu