Dolj. Localitate aflată la doar 10 km de Craiova, unde staţiile de autobuz sunt în bălării, iar trotuarele sunt inexistente. Localnicii merg pe drumul naţional laolaltă cu maşinile

Şimnicul de Sus, localitate aflată la 10 km de Craiova, în zona Metropolitană. Apă curentă nu, canal nu, de gaze nu se poate vorbi în următorii ani cel puţin.

Să vorbim despre transportul în comun atunci. Şi ne gândim la primele trei sate ale comunei, cele mai apropiate ca distanţă de Craiova. Autobuzul care-I duce în oraş sau îi lasă acasă pe cei din Şimnicul de Sus vine din oră în oră, cu staţiile însă e mai greu. Dacă ar fi să coboare la semnele marcate pentru staţiile de autobuz, călătorii s-ar arunca direct în bălării de 1 metru.

Îndicatorul care-I arată şoferului de autobuz unde să oprească, abia dacă se vede din buruienile netăiate, nu mai vorbim de faptul că staţia nu este amenajată în vreun fel. La marginea drumului, pe marginea unui şanţ.

Mai aproape de Craiova găsim o altă staţie, una ce pare mai degrabă părăsită, abandonată. Mâzgălită cu stikere şi spray-uri, cu pereţi de pexiglas, în interior cu o bancă aproape acoperită de ierburi şi mizerie cât cuprinde.

De cele mai multe ori localnicii care depind de mijlacele de transport în comun se dau jos cat mai aproape de casa, ignorând staţiile, care oricum sunt nefolositoare.

Problema cea mare abia acum apare însă, când localnicii, din lipsa unor trotuare merg pe drumul naţional laolaltă cu maşinile care tranzitează zona. Nu există trotuare în niciun sat din cele 11 ale comunei şi atunci pericolul la care se expun cei care ies din casă până la magazine este iminent.

Reprezentanţii primăriei Şimnicul de Sus nu au putut fi contactaţi pentru un un punct de vedere referitor la aceste probleme semnalate.

 

Adauga comentariu