Dolj: Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din Ghindeni, Radovan și Mischii. S-a revenit asupra funcționării sălilor de jocuri și pariuri, restaurante și săli de spectacole

În trei localități din Dolj masca e obligatorie în toate spațiile publice. Este vorba despre localitatile Ghindeni, Mischii si Radovan. În restul judetului se institute obligatia de purtare a mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, dupa cum urmeaza: 

a) in piete targuri, pe toata durata de functionare a acestora;

b) in zonele de asteptare pentru pasageri (statii de autobuz/microbuz si tramvai; peroane ale statiilor/garilor C.F., precum si ale autogarilor; zona adiacenta Aeroportului International Craiova cuprinsa intre terminalul aeroportului și DN 65, inclusiv în parcarea aeroportului, indiferent de intervalul orar.
c) in zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, in intervalul orar 08.00 - 24.00, astfel: in zona Centrului Vechi, in perimetrul delimitat de strazile Calea Unirii, A.I. Cuza, Mihail Kogalniceanu si Aries, inclusiv pe sectoarele strazilor nominalizate aferente perimetrului delimitat;

d) in proximitatea institutiilor de invatamant, pans la o distanta de 50 m de intrarea in perimetrul 

Pe de altă parte, organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa in localitatile din judetul Dolj, cu exceptia celor cu participarea publicului la 50% din capacitatea maxima a spatiului; În localitatile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti, cu participarea publicului panel la 30% din capacitatea maxima a spatiului. Inn Ghindeni, Mischii si Radovan rămâne interizisa.

Se interzice organizarea desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum si organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale in localitatile Craiova, Carcea, Ghindeni, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Mischii, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Radovan, Robanesti si Scaesti. 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor. Se poate desfasura fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului in localitatile din judetul Dolj, cu exceptia celor în care au fost interzise complet. Se poate desfasura fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00 - 23.00, in localitatile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti. 

Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare se poate desfasura fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului in localitatile din judetul Dolj, cu exceptia celor în care sunt interzise complet. Se poate desfasura fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00 - 23.00, in localitatile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti; Se poate desfasura doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati in localitatile Ghindeni, Mischii si Radovan.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, cu exceptia agentiilor Companiei Nationale "LOTERIA ROMANA" S.A. si a agentiilor de pariuri sportive: este permisa fără a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00 - 23.00, in localitatile din judetul Dolj unde nu sunt alte restricții. Este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00 - 23.00, in localitatile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti; Este interzisa in localitatile Ghindeni, Mischii si Radovan. 

Adauga comentariu