DOLJ. Masca, obligatorie între 7:00-20:00, lângă școli. În cinci localități s-au închis barurile și bisericile nu au voie să facă slujbe afară

Masca a devenit obligatorie în zilele lucrătoare, în intervalul orar 07.00-20.00, pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ din Dolj. Aici intră toți cetățenii care tranzitează zona menționată, elevii, profesorii, părinții și copiii peste cinci ani. În restul județului s-au înăsprit restricțiile în cinci localități, unde incidența cazurilor depistate cu Coronavirus a fost de peste 1,5 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile: Brădeşti, Gogoşu, Pieleşti, Pleşoi şi Scăeşti. Hotărârile au fost luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj.

În comunele menționate barurile, restaurantele, sălile de jocuri de noroc, slujbele religioase în spații deschis și petrecerile în saloane de eveniment sunt interzise. În piețe, târguri și mijloacele de transport în comun vor fi intensificate controalele privind măsurile igienico-sanitare. Nici Craiova nu este foarte departe de un scenariu similar. Ieri, rata de infectare, a fost de 1,3 la mia de locuitori.

Adauga comentariu