DOLJ. Noi percheziții în dosarul vaccinărilor fictive de la Seaca de Câmp. Și cetățenii străini s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”

15 percheziții domiciliare, 14 în județul Dolj și una în municipiul București, la persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic, au loc, în această dimineață. Descinderile sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat.

Activitățile au loc în continuarea activităților efectuate de polițiștii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.   

Trei persoane, toate din Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Prin extinderea cercetărilor, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv ca vaccinate. 

16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de polițiști, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri. 

La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat și Poliției Municipiului Băilești. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Craiova.

Reamintim că, pe 20 ianuarie a.c., un medic de familie din Seaca de Câmp, șeful de post din localitate, fostul candidat la fotoliul de primar tot din comună și fostul viceprimar de la Poiana Mare au fost reținuți într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic, în legătură cu vaccinări fictive. Practic, aceștia înlesneau legătura unor persoane din familie sau anturaj cu medicul din localitate, pentru a obține certificate de vaccinare fără să le fie administrate dozele. Atunci, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Pe 26 ianuarie, Dohangie Camelia Cristina (medicul care a înregistrat fictiv zeci de persoane în Registrul Național al Vaccinărilor și consilier PSD în cadrul Consiliului Local Seaca de Câmp), Stalea Ionel, Ologu Cristian-Nicolae (fost viceprimar PSD al localității Poiana Mare), Neţoiu Ion și Elencu Dan Emanuel Nicuşor (fost candidat din partea PSD la Primăria Seaca de Câmp) au formulat contestații împotriva hotărârii Judecătoriei Calafat care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, prin Încheierea nr. 3/20.01.2022, în dosarul nr. 156/201/2022. Tribunalul Dolj le-a respins ca nefondate. Și șeful de Post de la Seaca de Câmp, Florin Ovidiu Mitroi, a rămâs în arest pentru 30 de zile. Și în cazul lui judecătorul de drepturi și libertăți a respins contestația împotriva Încheierii nr. 2/2022 din data de 20.01.2022 pronunţată de Judecătoria Calafat, în dosarul nr. 149/201/2022.

Adauga comentariu