DOLJ. Primarii, anunțați că se pot înscrie la creșă. Doi au spus pe loc că vor!

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, s-a întâlnit, astăzi, cu primarii unităților administrativ-teritoriale din Dolj, mai puțin primarul Craiovei, cu care a anunțat că va avea o întâlnire separată în cursul zilei, cărora le-a prezentat două proiecte pe care ministerul urmează să le implementeze. Unul se referă la un program de investiţii din bugeul statului pentru construcția de creșe, având în vedere că ţara noastră este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de locuri asigurate pentru copiii până la 3 ani. 

Potrivit ministrului, primarii trebuie să identifice mai întâi terenurile pe care se pretează construcțiile, în acest sens fiind obligatoriu ca ele să fie cadastrate, urmand ca, de asemenea, utilitățile să fie asigurate de autoritățile locale. În plus, la implementarea proiectelor va conta și numărul de copii care ar urma să beneficieze de serviciile unei creșe.

"Avem un nou program de investiţii, de construire de creşe. (...) Ministerul Dezvoltării, prin CNI, are conceptul formalizat şi urmează să îl prezentăm în 10 zile. Va fi vorba de cel puţin trei proiecte tip:  pentru patru grupe de copii, pentru 6-7 grupe de copii şi pentru 10-11 grupe de copii. Construcţia va respecta toate reglementările aflate în vigoare, inclusiv avem în dezbatere publică un nou normativ de construcţii pe creşe, care, din păcate, de la data adoptării în 1997 nu a fost niciodată îmbunătăţit", a declarat ministrul Dezvoltării înaintea întâlnirii cu primarii.

Ulterior discuțiilor cu edilii, Cseke Attila a afirmat că doi primari și-au exprimat dorința de a intra în program, însă ministrul s-a scuzat că nu a renținut din ce localități erau. 

Am invitat primăriile și primarii să identifice terenurile disponibile pentru a putea fi puse la dispoziția CNI, prin Ministerul Dezvoltării, să putem să construim. Le-am cerut primarilor ca atunci când vin cu terenurile disponibile să prezinte și o notă justificativă legat de numărul de copii și de perspectivă. În mod evident, dorim să contruim acolo unde este nevoie. Am avut doi primari care s-au arătat interesați de acest program de construire de creșteri - mă iertați dar nu mă întrebați din ce localități erau -, dar eu cred că sunt mult mai mulți, dar doar doi s-au exprimat în această întâlnire”, a declarat presei ministrul Dezvoltării.

Foto: Remus Badea

Adauga comentariu