DOLJ. PSD a câștigat 3, dar a pierdut una dintre cele 5 primării unde au avut loc alegeri locale parțiale. PNL a câștigat ce nu avea

Alegerile locale parțiale desfășurate în cinci localități din Dolj au fost câștigate de PSD în comunele Ostroveni și Catane, dar și în orașul Filiași. PNL le-a adjudecat pe cele din Sadova și Terpezița. Însă PSD a pierdut, totuși, o primărie, având în vedere că la alegerile din septembrie 2021 social-democrații câștigaseră 4 dintre cele cinci primării. Deși au prins doar două dintre fotoliile de primar, peneliștii au ieșit bine din cursa electorală, având în vedere că niciuna dintre cele cinci nu fuseseră anterior în mâinile lor. 

Pesedistul Florian Cîrciu, de la Ostroveni, a avut 80% dintre voturi, iar la Catane, Georghe Mărgărit a obținut fotoliul de primar cu 52% din voturi. Primăria Filiași a fost obținută de Marin Gheorghe, cu 72% sufragii. Procentele nu sunt, încă, oficiale.

La rândul lor, liberalii Virgil-Daniel Gruia și Horațiu Mihai Lazăr au devenit primari la Terpeziţa, respectiv Sadova. 

Reamintim că alegerile parțiale din cele cinci localități au avut loc după ce foștii primari fie au decedat, fie și-au pierdut mandatele din cauza incompatibilității:

*Orașul Filiași Filiaşi (primarul Costeluș Ilie Gheorghe -PSD- a fost declarat incompatibil; noul primar este tatăl acestuia)
*Comuna Cătane (primarul Marius Dinulescu -PSD- a decedat)
*Comuna Sadova (primarul Eugen Safta -PMP- a decedat)
*Comuna Terpeziţa (primarul Constantin Popa -PSD- a fost declarat incompatibil)
*Comuna Ostroveni (primarul Silviu Dorel Preduș -PSD- declarat incompatibil).

 

Adauga comentariu