DOLJ: Pubelele de gunoi vor fi cântărite individual în patru localități, într-un program-pilot

În comunele comunele Ostroveni și Ișalnița și orașele Calafat și Băilești, cantitatea de gunoi generată de fiecare gospodărie în parte va fi stabilită prin cântărirea individuală a pubelelor. Membrii Consiliului Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor (ADI) EcoDolj s-au întâlnit, astăzi, și au stabilit demararea unui program pilot care prevede cântărirea individuală a tuturor tomberoanelor din cele patru localități.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, demersurile pentru punerea în practică a acestui proiect pilot încep în luna martie, iar procedura urmează să fie aplicată chiar din această primăvară.

”Timp de două luni, în fiecare dintre aceste localități, operatorul de colectare a deșeurilor va face cântărirea cu ajutorul unei mașini dotate cu echipamentul tehnic necesar și, împreună cu reprezentanții autorităților locale, va ține evidența cantităților rezultate pentru fiecare gospodărie în parte și va face raportarea către administrațiile locale și către ADI EcoDolj. Scopul acestui program pilot este acela de a găsi modalitățile cele mai rapide și economice de desfășurare a activității de colectare. Acesta este unul dintre pașii pe care ni i-am asumat în demersul de a ajuta comunitățile locale să colecteze eficient gunoiul și de a reduce cantitatea de deșeuri reziduale, cu scopul diminuării costurilor totale ale serviciilor de salubrizare”, explică Cosmin Vasile.

În funcție de rezultatele acestui proiect, procedura de cântărire individuală a tomberoanelor va fi sau nu extinsă și în alte localități din județ, mai spune șeful administrației județene.

 

 

Adauga comentariu