DOLJ. Se menține ridicat numărul testelor pozitive la 24 de ore. Mii de persoane sunt verificate zilnic dacă respectă măsurile de protecție

Situația epidemiologică a județului Dolj, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj, valabilă pentru 1 noiembrie, arată că nr. testelor pozitive de duminică a fost de 211. Polițiștii doljeni împreună cu celelate forțe de ordine, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19. Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar. 

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 380 de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate aproximativ 180  de societăți comerciale,  230 de locaţii de interes,  410 mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 4000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 35.000 de lei. Dintre acestea, 185 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

În prezent, situația din spitale este următoarea:

• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase Craiova – 295/ 283 din

Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 23/ 22 din
• Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –18/ 14 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 62 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Bailesti– 7 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spitalul Orasenesc Dabuleni - Comp.
Boli infectioase– 18 din Dolj
• Nr. total cazuri confirmate – 6.976
• Nr. total de persoane vindecate – 4.135

Grupul de Comunicare Strategică a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent. Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Național de Sănătate Publică. În urma analizării datelor agregate rezultă următoarele concluzii:

Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi.

În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.

În toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654. În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.
Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.
Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).

Adauga comentariu