DOLJ. Un bărbat a fost găsit mort, parțial carbonizat, după ce a participat la obiceiul ”Păzitul fântânilor”

Un doljean de 53 de ani, din Poiana Mare, a fost găsit mort, în această dimineață, lângă o fântână publică de pe Str. Nicolae Titulesci din localitate. Din cercetările polițiștilor chemați la fața locului, s-a stabilit că bărbatul a participat în noaptea de 6 spre 7 ianuarie la un obicei practicat în partea locului, cunoscut drept ”Păzitul Fântânilor”, organizată la fântâna amintită, aflată în apropierea domiciliului său.

Trupul i-a fost observat în această dimineaţă, în jurul orei 07.30, și era parțial carbonizat, fiind căzut peste jarul provenit de la arderea unor lemne.

”În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie, prin unitatea de parchet competentă. Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cu exectitate a cauzei decesului”, precizează reprezentanții IPJ Dolj.

***

Conform tradiției, în noapte dintre Bobotează și Sf. Ion. oamenii păzesc fântânile pentru ca duhurile rele să nu strice apa. Se aprin focuri și se împodobesc fântânile. Apa trebuia să fie curată pentru că în dimineaţa de Sfântul Ion tinerii să meargă prin sate cu Iordănitul. Înainte la păzitul fântânilor participau doar tinerii de până în 20 de ani, însă acum vin oamnei de toate vârstele, dar și femei și e un bun prilej de petrecere cu mâncare și băutură din belșug. 

Adauga comentariu