DOLJ. Un deces, 49 de cazuri noi și alte 28 reconfirmate cu Coronavirus

Numărul cazurilor noi confirmate pozitiv la testul pentru depistarea infecției cu Covid-19 continuă să fie ridicat în ultimele zile, în Dolj. Din cele 342 de probe recoltate ieri, 49 (conform raportării Ministerului Sănătății) au indica prezența Coronavirusului. Pe de altă parte, în urma retestărilor, 28 de pacienți au fost reconfirmați ca bolnavi. Tot ieri, a fost înregistrat și un deces, o persoană în vârstă de 88 de ani.

În prezent, potrivit informării Prefecturii Dolj, la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova sunt internate 180 de persoane cu Covid-19, dintre care 171 sunt din Dolj. La Spitalul Județean de Urgență sunt 8 bolnavi, dintre care 5 doljeni, iar la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, doi doljeni din trei persoane internate.

Potrivit unei declarații a prefectului de Dolj, Nicușor Roșca, ieri erau identificate 17 focare active de coronavirus, printre care la Centrul de Dializă (14 persoane), Secția de Cardiologie a SCJU Craiova (15), Spitalul de Boli Infecțioase (48), Spitalul Filiași (8 cazuri), Centrul Sf. Vasile (8 cazuri), Casa Ethos (6 cazuri), Clubul Universitatea Craiova (3).  Cel mai mare este la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova (126 de cazuri), unde se face o anchetă a DSP Dolj în paralele cu un dosar penal deschis de Poliție.  

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga comentariu