DOLJ. Un nou lot de cărți funciare este eliberat începând de azi pentru proprietarii de imobile din 11 localități

Peste 7.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din 11 unități administrativ- teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), anunță conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj. 

Este vorba, mai exact, de 7.191 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, care aparțin locuitorilor din orașele Bechet, Dăbuleni și din comunele Bârca, Caraula, Giubega, Rojiște, Sălcuța, Scăești, Șimnicu de Sus, Teslui, Vela. Lucrările de cadastru au început în perioada 2019-2020 și au vizat o suprafață totală de 5.760,5474 de hectare.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor 11 localități.

 „75 de primării din cele 76 eligibile au semnat contracte de finanțare cu OCPI Dolj pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a PNCCF, acordată în acest an. Suma alocată fiecărei primării este de 160.000 de lei, iar valoarea totală a celor 75 de contracte este de 11.705.000 de lei. Primăriile se află în perioada de încheiere a contractelor de prestări servicii pentru înregistrarea sistematică a proprietăților, pe sectoare cadastrale, cu persoane fizice/juridice autorizate de ANCPI, într-un interval de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare”, afirmă Alin Victor Dumitrescu, directorul OCPI Dolj.

Potrivit acestuia, alte 31 de comune beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În Brădești și Pielești lucrările au fost finalizate, iar în comunele Dioști, Bistreț, Rast, Leu, Giurgița, Moțăței, Calopăr, Cetate, Maglavit, Poiana Mare și Teslui lucrările sunt în derulare. Până la această dată, în județul Dolj, au fost eliberate gratuit 312.881 de cărți funciare, din care numai în acest an peste 68.000.

În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 104 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

 

Adauga comentariu