Doljeanul care face ceea ce autorităţile nu reuşesc… face bine din obişnuinţă! Cristian pune la punct o casă bătrânească dărăpănată în care locuiesc trei fete împreună cu tatăl lor, după ce mama a ales să-şi continue viaţa pe un alt drum

Cristian Dumitraşcu are 31 de ani şi este din Filiaşi. Face fapte bune pentru că asta ştie să facă cel mai bine. De cinci ani ajută cu ce poate fiecare om sau familie nevoiaşă. Şi pentru ca demersurile sale să fie legale, a fost părtaş la fondarea unei Organizaţii Non Guvernamentale. "Plus Omenia" se numeşte şi an de an oamenii de aici fac minuni pentru cei mai încercaţi de soartă.

În această perioadă Cristian alături de echipa lui îşi concetrează toată atenţia pe o familie din judeţul Gorj. Un tată, cu o afecţiune medicală care nu îi permite să se angajeze, dar care face tot ce poate şi munceşte cu ziua pentru a-şi creşte fetele. Are trei la număr cu vârste de 7, 12 și respectiv 14 ani şi le întreţine singur după ce mama lor a ales alt drum în viaţă.

"Familia este din Bolboşi, dintr-un sat izolat. I-am cunoscut acum o săptămână când am fost pentru prima dată al ei acasă. De atunci nu concept să nu îi ajutăm pentru că trăiesc în condiţii greu de descris. Casa cade pe ei, este crăpată pe toate părţile. Au două cămăruţe. Fetele dorm toate în camera cu sobă, tatăl doarme în cealaltă cameră, în frig, ce mai vine căldură din odaia fetelor. Camerele sunt extreme de mici, casă bătrănească nerenovată vreodată. Soba şi ea scoate fum pe toate părţile. Condiţii grele de trai în care nu ar fi normal să trăiască cineva.", a declarat Cristian.

Cristian a aflat de famila din Gorj de la o persoană care mai donase pentru cei patru şi a venit să prezinte cazul ONG-ului din Filiaşi. Doljeanul nu a stat pe gânduri şi sărit să îi ajute numaidecât, astfel că prima vizită în Gorj nu a întârziat să apară. Au umplut maşinile cu alimente şi cadouri pe care le-au împărţit în casa din Bolboşi. Dar lucrurile au evoluat şi Cristian face deja paşi pentru mici reparaţii şi lucrări de consolidare şi modernizare a casei dărăpănate.

"Încercăm să aducem o schimbare majoră camerelor atât cât putem. Am scos tot afară, am înlocuit patul, am scos ce aveau, un fel de pardoseală, am pus parchet, o să încercăm să renovăm atât cât putem de mult. Facem lucrări de interior de moment, pentru că la exterior nu ne permite vremea deocamdata. Vrem să le facem şi gard, să le consolidăm şi soba.Casa este crăpată pe toate părţile, intră frigul de peste tot.", adauga Cristian.

Tatăl şi cele trei fete trăiesc cu banii din pensia bărbatului care are un singur rinichi, pensie în valoare de 140 de lei la care se adaugă alocaţia uneia dintre fete. Mama, care se află în divorţ cu tatăl încasează restul de două alocaţii. Tatăl munceşte cu ziua pe unde apucă pentru a mai face rost de bani de pe o zi pe alta.

Toate cele trei fete merg la şcoală şi nu de puţine ori tatăl se împrumută de câţiva lei pentru a le asigura transportul şi mâncarea la scoală.

Pentru familia din Gorj orice ajutor este binevenit. Cristian Dumitraşcu colectează şi trimite mai departe tot ce primeşte. Contul lui de facebook şi al ONG-ului vă stau la dispoziţie.

Adauga comentariu