DOLJ.Număr impresionant de forțe de ordine, într-o razie de amploare pe măsurile anti-Covid. Azi-noapte, controale în Cartierul 1 Mai din Craiova

Polițiști de la Rutieră, de la Secția 2 Poliție Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj au desfăşurat o acţiune în Cartierul 1 Mai, din Craiova, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020. Mai exact, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie în mod corect

Pe de altă parte, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadul I.J.J Dolj, poliţişti de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.P. A.N.P.C., I.S.C.T.R şi I.T.M. Dolj,  au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 480 de forţe de ordine.

”Au fost verificate aproximativ 240 de societăți comerciale, 210 locaţii de interes, 200 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 4.300 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 28.000 de lei, din care 174 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Acțiuni au avut loc și pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane și prevenirea accidentelor de circulaţie. Organele de control au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 sancţiuni conform lg. 55/2020,  în valoare totală de peste 19.000  de lei. Poliţiştii au reţinut și 14 permise de conducere şi au retras 12 certificat de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.
 

Adauga comentariu