Doljul înregistrează un nou salt de îmbolnăviri în 24 de ore: 314 teste pozitive

Situația epidemiologică a județului Dolj, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj, arată că, de ieri de la ora 9:00, până astăzi, la aceeași oră, au fost înregistrate 314 noi cazuri pozitive la infecția cu Coronavirus.

În prezent, rata de infectare la nivelul Craiovei, este de 5,30 la mia de locuitori.

Pe 18 noiembrie a fost înființat, la Craiova, centrul de realizare a anchetelor epidemiologice, în incinta Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova. Aici, 16 medici rezidenți efectuează doar anchete epidemiologice, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și a dispozițiilor legale în vigoare. Datorită prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, a fost asigurat, împreună cu STS Craiova, suportul tehnic pentru studenții rezidenți, specializarea Epidemiologie. Centrul funcționează în două ture a câte șase ore, într-un laborator pus la dispoziție de UMF Craiova, fiind coordonat de conf. univ. dr. Sorin Dinescu, prorectorul pentru învățământ postuniversitar și rezidențiat. 

Prin organizarea acestui centru se urmărește astfel comunicarea și transmiterea cât mai rapidă a rezultatelor testelor RT – PCR și a tuturor documentelor necesare persoanelor aflate în izolare/carantinare.

În spitalele din județ, situația este următoarea:

• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase – 215/ 207 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 21/ 17 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –10/ 8 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 50 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Bailesti– 10 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spitalul Orasenesc Dabuleni - Comp.
Boli infectioase– 10 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital CF Craiova – 16/ 11 din Dolj
 

Adauga comentariu