Dosar penal în scandalul “Analfabeta”. Bărbatul agresat de consilierii PSD a depus plângere la poliție

Agresiunea craioveanului care a numit-o pe premierul  Viorica Dăncilă “analfabetă” a fost filmată ieri de un trecător. Pe imagini se vede momentul în care protestatarul strigă, iar mai mulți bărbați reacționează și încearcă să îl facă să tacă. Unul dintre ei îl prinde de braț, iar altul de guler și îl împing departe de mulțimea ce aștepta ca premierul Dăncilă să iasă din curtea Universității. Pentru o clipă protestatarul cade , dar se ridică suficient de repede cât să mai încaseze o lovitură de umbrelă de la un al treilea bărbat. De pe margine, mai multe persoane incitau la violență.

“Am aflat că vine premierul Viorica Dăncilă și am vrut să merg să îi transmit ceea ce cred că știe o țară întreagă despre ea. Era o formă de a taxa derapajele de exprimare pe care le auzim zilnic. Am mers în fața Universității și am strigat “Analfabeto!”. În scurt timp am fost apostrofat de un bărbat despre care am aflat că este consilier PSD. Apoi am continuat să strig, iar doi bărbați m-au împins și am căzut la pământ. Abia apoi am primit și lovitura de umbrelă. În plus, m-au înjurat de mamă și m-au amenințat.”, a declarat pentru Ziarul de Craiova Cristian Vasile, bărbatul agresat ieri.

Printre agresori se numără și trei membri PSD, unul dintre ei consilier județean, Alexandru Opran, și doi consilieri locali, Gheorghe Pomană și Marius Mihai. Împotriva acestora, craioveanul lovit a depus astăzi plângere la o secție de poliție din Craiova.

“S-a depus o plângere la secția 1 de Poliție, iar colegii mei au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe, dar și pentru amenințare.”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. 


Adauga comentariu