Două blocuri ANL pentru tineri, la Segarcea. Cum vor fi structurate și ce facilități vor avea chiriașii

Două blocuri, cu câte 15 locuințe fiecare (apartamente cu una, două și trei camere), urmează să fie contruite de Ministerul Dezvoltării, prin Agenția Națională a Locuințelor (ANL), pe un teren pus la dispoziție de Primăria Segarcea, pe Strada Unirii, la nr. 29 D. 

Conform documentațiilor depuse pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție, cele două blocuri vor avea regimul de înălțime P+3E. Fiecare bloc va avea 15 unități locative. La parter structura apartamentelor va fi diferită de cea a apartamentelor de la etaje. Fiecare imobil va avea 11 apartamente cu o camera, un apartament cu trei camere si 3 apartamente cu două camere. Parterul va fi alcătuit din două apartamente cu o cameră, un apartament cu trei camere, hol casa scarii, windfang și spațiu de depozitare. Fiecare bloc va avea doua accese la parter, principal și secundar.

Apartamentele vor avea pardoseli din parchet laminat, de 80 mm grosime, în camerele de zi și dormitoare; gresie ceramică în holuri; gresie antiderapantă în băi, bucătarii și grupurile sanitare; gresie pentru trafic greu în casa scărilor și spațiile comune (spațiile de depozitare); gresie antiderapantă de exterior în zona acceselor în bloc și în balcoane.

Pardoselile, de 5 cm grosime, vor fi compuse din șapă și polistiren extrudat; planșeul de peste ultimul nivel va fi termoizolat cu plăci de vată minerală ignifugată de 16 cm grosime, iar deasupra termoizolatiei se va monta o podină din lemn ignifugat. 

Pereții, tavanele și șpaleții vor avea tencuieli interioare, glet, zugrăveli lavabile. Va fi montată faianță în zona frontului de lucru, în bucătarii și perimetral în băi). Exteriorul blocurilor va avea termoizolație din plăci de polistiren expandat de 10 cm grosime (fațade - partea opacă); termoizolație din vată minerală de 10 cm grosime (în dreptul planșeelor pe fațade - fâșii de 30 cm lățime); termoizolație din plăci de polistiren extrudat de 10 cm grosime (soclu); termoizolație din plăci de polistiren extrudat de 2 cm grosime (spaleti ferestre/uși); tencuieli decorative la fațade, inclusiv spaleti; tencuieli decorative rezistente la umezeală (impermeabile - la soclu).

Tâmplăria exterioară va consta, la uși, balcoane și ferestre în material PVC, pentacameral cu geam termoizolant tripan, LOW-E; ușile de acces (principală/secundară) ale blocurilor vo rfi din aluminiu, cu geam termoizolant tripan, LOW-E. Tâmplăria interioară, la uși, va fi din lemn furniruit/celular (în interiorul apartamentelor); uși metalice pentru accesul în apartamente); uși din PVC (spații comune bloc - spații de depozitare).

Ambele blocuri au fost prevăzute cu șarpante din lemn și invelitoare din tablă tip Lindab. Sistemul pluvial pentru preluarea apelor va fl asigurat prin montarea de jgheaburi și burlane din tablă. În pod, planșeul peste ultimul nivel se va termoizola cu vată minerala de 16 cm grosime, peste care se va monta podină de lemn (osb). Accesul în pod se va realiza cu ajutorul chepengului realizat în planșeul de peste etajul 3.

Conform Normativului privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, accesul în cele 2 blocuri va fi prevăzut rampe pentru persoanele cu dizabilități fizice, securizate cu balustrăzi din inox și mână-curentă metalice.

În jurul fiecărui imobil se va realiza trotuar de garda din beton de ciment. Etanșeitatea între trotuar și soclul blocurilor se realizează cu dop de bitum. Trotuarul va avea lățimea de un metru, cu pantă de 5% pentru impiedicarea stagnării apei pe trotuar. 

Valoarea investiției se ridică la 5.939.290 lei, cu TVA. Perioada de implementare a proiectului, de la demararea lucrărilor, este de 12 luni. 

Adauga comentariu