Două locomotive produse la Craiova vor circula de astăzi pe căile ferate din Suedia. Au fost create special pentru condițiile din țara scandinavă

Softronic Craiova a trimis deja de mai bine de o lună două locomotive produse în uzina de la Craiova în Suedia. În toată această perioadă, cele două garnituri au fost supuse mai multor încercări și evaluări, iar ieri au fost predate autorităților suedeze printr-o ceremonie. 

“Este vorba de două locomotive construite integral în fabrica noastră. Acestea au fost concepute conform cerințelor tehnice speciale pe care ni le-a cerut operatorul căilor ferate suedeze, dar au fost și adaptate condițiilor de mediu specifice zonei. Acolo clima este mai rece, mai umedă, iar garniturile trebuie să fie utilizate în condiții de maximă siguranță în zona în care sunt operate. Sunt niște locomotive foarte puternice, cu o aderență foarte bună dat fiind faptul că ele cântăresc aproximativ 126 tone și au o putere de tracțiune a unei încărcături de până la 3.200 de tone. Suntem singurii constructori din Europa pentru acest tip de locomotive.”, a declarat Radu Zlatian, directorul de comunicare al companiei Softronic din Craiova. 

De ieri, cele două locomotive sunt operate de Green Cargo, operatorul local de transport feroviar de marfă, dar timp de o lună vor fi utilizate pentru școlarizarea mecanicilor de locomotivă care le vor utiliza. Suedezii mai au nevoie de alte șase locomotive pentru care Softronic așteaptă comanda fermă pentru a începe producerea lor la Craiova. 

 

 

Softronic este singurul producător de rame și locomotive electrice din sud-estul Europei. 

Sursa foto: Softronic Craiova

Adauga comentariu