Dragnea iar citeşte Ziar de Cluj dar uită să citeze sursa: „Iohannis are o înțelegere cu PSD ca Boc să fie candidat la prezidenţiale şi Ciolacu premier”

Liviu Dragnea a ieșit din nou să vorbească public despre viața politică din România. De această dată, afirmațiile sale l-au vizat și pe primarul Clujului, Emil Boc.

CITEŞTE: Emil Boc vrea la Cotroceni. Unde greşeşte Alin Tişe delimitându-se de Boc şi Buda?

Dragnea a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că PSD este de mult timp în jocul lui Klaus Iohannis şi că preşedintele are un plan, iar PSD face parte din acesta.

„Ei (PSD - n.r.) au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis şi Cîţu amânând moţiunea în septembrie. După care au depus moţiunea de cenzură. Ca partid de opoziţie serios în momentul în care dai un guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai jos şi prima reacţie pe care o are PSD este că nu ştie ce va face, dacă va merge la Cotroceni sau dacă va propune prim-ministru. Când l-ai dat jos înseamnă că tu ai şi soluţiile ca să preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poţi în politică să mergi doar pe lucruri care îţi aduc un câştig electoral şi politic dacă ceea ce spui pe la toate televiziunile are un sâmbure de adevăr”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, înţelegerea s-a făcut fizic, într-o întâlnire care a avut loc în septembrie între Klaus Iohannis, Lucian Bode, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu şi Eduard Hellvig:

„Au făcut ca USR să nu mai stea în Guvern şi sunt toate şansele ca USR să nu mai rămână în guvern şi prin asta Iohannis îşi bate un cui în talpă foarte serios din punct de vedere al viitorului lui, şi nu numai politic. PSD a spus-o cu nonşalanţă şi cu cinism că stă la cotitură, îi lasă pe ăştia să se bată şi aşteaptă să le crească procentul în sondaje, şi undeva în primăvară să fie anticipate pentru că lor le creşte procentul nefăcând nimic”, a mai spus fostul lider social-democrat, potrivit Mediafax.

Întrebat ce rol are PSD în plan, Dragnea a răspuns că „Iohannis a vrut 2 lucruri foarte importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta şi al doilea obiectiv a fost ca omul care face propunerile pentru şefii parchetelor să fie omul lui”.

Potrivit fostului lider social-democrat, discuţia din septembrie a fost despre un guvern minoritar PNL - UDMR susţinut de PSD: „ce se va întâmpla în continuare nu ştiu, pentru că, între timp, conducerea PSD, care înainte le spusese parlamentarilor să nu susţină moţiunea, s-au alianiat astrele şi a spus <trebuie să mergem la moţiune să dăm guvernul jos>. Sunt foarte multe declaraţii făcute ca să mai poată merge pe un guvern minoritar”.

Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea refacerii USL, a menţionat că „până acum o lună da, era una din variante. Fără să forţez pe nimeni, primesc mesaje, telefoane de la primari PSD, membri şi alţi cetăţeni, oameni nemulţumiţi, destul de mulţi. În conducerea PSD erau 3 grupări. O grupare constituită în jurul lui Vasile Dîncu şi Sorin Grindeanu. O altă grupare care e doar Marcel Ciolacu care are înţelegere cu Iohannis ca Boc să fie candidat la prezidenţiale şi Ciolacu premier. Şi o altă grupare Paul Stănescu cu Gabi Firea”.

Dragnea a precizat că se referă aici la alegerile la termen din 2024.

În ce priveşte alegerile anticipate, Dragnea afirmă că i se par o cacealma politică, „o prostie”:

„Noi nu avem suficient necaz în ţară, preţul la gaz şi energie până la cer, criză sanitară unică în lume, ne-ar mai trebui şi o perioadă de instabilitate şi în primăvară campanie electrorală, ca să ajungem după anticipate la aproape aceeaşi configuraţie politică. Cine se hrăneşte cu sondaje înseamnă că nu a înţeles nimic. Mi se pare cinism politic”.

Adauga comentariu