Droguri prin curier rapid. Mai mulți consumatori din județ comandau substanțele interzise de la o rețea de distribuitori din Gorj. Astăzi procurorii DIICOT și polițiștii au descins la domiciliile lor

Au fost percheziții astăzi în Dolj și în mai multe județe din țară pentru destructurarea unui grup infracțional organizat care făcea trafic prin curier cu droguri. 32 de descinderi au fost făcute în județele Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi și Gorj de către procurorii Serviciului Teritorial Gorj al DIICOT, cu ajutorul polițiștilor de la Birourile de Crimă Oragnizată din țară.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că în anul 2018, trei suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârșirea în mod repetat a infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza judeţului Gorj. În concret, membrii grupului, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la doi suspecţi  din municipiul Cluj-Napoca, persoane care au aderat și sprijinit grupul infracțional organizat mai sus menționat.”, se arată într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. 

Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăți comerciale.  De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către oamenii legii.

“După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza județului Gorj. Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi și către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin.”, se mai arată în același comunicat. 

35 de persoane din toată țara au fost conduse la sediul DIICOT din Gorj pentru audieri. 

 

Sursa foto: Bistrițeanul.ro


Adauga comentariu