Drumurile județene, zonă crepusculară pentru indicatoarele rutiere. Acestea dispar la scurt timp după ce sunt montate, iar autoritățile sunt nevoite să refacă stocurile. Șoferii sunt cei mai afectați pentru că riscă accidente majore

Indicatoarele rutiere le dau de cap responsabililor județului. În mai multe zone, acestea dispar fără urmă, lăsând drumurile sau intersecțiile nesemnalizate. De cele mai multe ori, indicatoarele ajung la fier vechi, valorificate de cei care le fură fără nicio teamă.

Problema a fost ridicată chiar de un consilier județean care a atras atenția asupra riscurilor pe care le presupune lipsa semnalizării corespunzătoare.

„Există mai multe zone pe drumurile județene și intersecțiile cu drumurile județene care sunt nesemnalizate. Mai ales pe timp de noapte este foarte periculos și există riscul de a face accidente”, a atras atenția consilierul județean Cosmin Petruț Călin. 

Reprezentanții Cosniliului Județean Dolj susțin că problema este cunoscută și s-au luat deja măsuri.

„Am achiziționat 1.700 de indicatoare rutiere, toate tipurile, în funcție de ce nevoi sunt. Vor începe să le monteze în perioada următoare cei de la Drumuri”, a declarat Cosmin Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.  

Situația este aceeași și pe drumurile naționale, acolo unde responsabilii sunt nevoiți să monteze aproape în fiecare zi un nou indicator rutier. Cei care sunt prinși că fură elementele metalice ale echipamentelor de semnalizare riscă dosar penal pentru distrugere și pentru furt.  

 

Sursa foto: Jurnalul National

Adauga comentariu