DSP Dolj solicită includerea spitalelor CFR și Militar din Craiova ca suport Covid-19. Celelalte unități, umplute la capacitate maximă

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a solicitat Ministerului Sănătății includerea Spitalului CFR din Craiova ca suport Covid-19, potrivit Iualianei Manea (foto), inspector-șef la DSP Dolj. Totodată, a mai precizat aceasta, o solicitare similară există și către Ministerul Apărării Naționale, privind Spitalul Militar. În prezent, conform sursei menționate, spitalele din județ sunt la capacitate maximă în privința numărului de pacienți internați cu Coronavirus. ”Într-adevăr, nu sunt locuri la Terapie Intensivă sau, dacă se eliberează un loc, automat se ocupă în următoarele 10-15 minute, pentru că sunt pacienți în așteptare, fie pe secții, fie în UPU. Dacă oamenii înțeleg și vor respecta măsurile date de autorități, cred că lucrurile vor merge pe pantă descendentă”, a afirmat Iuliana Manea, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanta DSP Dolj a declarat că ”în Dolj s-a încercat ca activitatea în spitale să fie manageriată așa încât, treptat, să intre spitalele în actvitatea pe Covid”: ”În momentul în care Spitalul de Boli Infecțioase a atins capacitatea maximă s-au deschis toate clinicile din sfera Spitalului Filantropia. A fost o ușoară rezistență în prima fază dar, ulterior, s-a extins numărul de internări pe toate clădirile. Apoii, a intrat și Spitalul Băilești, care deja este la capacitate maximă pe Secția de Boli Infecțioase, a intrat și Spitalul Dăbuleni, care are secție de boli infecțioase și Pneumologie și, care, la fel, este cu capacitatea la maximum”.

Am solicitat Ministerului Sănătății să includem și Spitalul CFR din Craiova, tot pe suport Covid, unde încercăm să rezolvăm și cu niște paturi de terapie intensivă în plus față de ce are județul, în prima fază doar pentru cazurile grave, dar mediu grave, pentru că nu există suficiente ventilatoare. Dar, așteptăm ca în două săptămâni să fie dotate și cu ventilatoare și compresor pentru ele. De asemenea, am solicitat MApN și Ministerului Sănătății să ne susțină în a include, deși e pe un circuit separat, Spitalul Militar, ca el inclusiv să intre pe activitatea Covid, având în vedere că are și secție de boli infecțioase și secție de pneumoftiziologie, cu medici specialiști în acest domeniu”, a declarat Manea.

Aceasta a transmis și două mesaje către populație: ”de la cel mai mic copil, până la cel mai vârstnic din județ, să poarte masca oriunde. Lupta nu se dă în spital sau în sistemul sanitar, lupta se dă pe stradă. Personalul sanitar, după opt luni de pandemi,e este la limita puterilor. Dacă nu va fi ajutat de cetățeni nu va fi chiar foarte bine pentru nimeni”. 

Reprezentanta DSP Dolj a făcut apel către pacienții care au fost pozitivi cu Covid 19, să meargă la Centrul Regional de Transfuzii pentru a dona plasmă: ”O simplă donare de plasmă de la un pacient care a avut Covid poate salva 6 vieți!”.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 146 de noi cazuri pozitive. Situația spitalelor este următoarea:

• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase – 279/ 270 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 17/ 17 din
• Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –15/3 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 61 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Bailesti– 16 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spitalul Orasenesc Dabuleni - Comp.
Boli infectioase– 14 din Dolj
• Nr. total cazuri confirmate – 5.528
• Nr. total de persoane vindecate – 3.414

 Foto: Remus Badea

Adauga comentariu