E păcat că ești român

Doamne, ocrotește-i pe români! De români!

Nu ne-a ajuns Cighid. Când român a fost capabil să facă tocăniță pe alt român. La propriu tocănița.

Din 66 până în 90, români de-ai noștri au azvârlit trupuri de copii români pe cârpător și au dat cu maceta. Le-au aruncat sufletele în mașina de tocat carne și au dat la manivelă. Le-au strivit capetele între gratiile paturilor și au dat cu ranga peste cranii, casa minții lor.

Pentru păcatul de-a fi fără apărare, puștii și puștioaicele de la Cighid au achitat nota de plată în trup, suflet și spirit. S-a numit exterminare.

De ce ma urăști tu, frate, tot mereu/ Tu nu știi c-avem același Dumnezeu?

În 2020, români de-ai noștri au primit în Spitalul Județean din Reșița bolnavi, cu probleme psihice și COVID. Le-au trântit demnitatea în nuditate și și-au șters de trupurile lor goale bocancii plini de glodul nepăsării. Le-au lepădat viețile în wc-uri unse cu rahat proaspăt și au lăsat tăunii să le mănânce condiția de ființă umană. Au încălecat pe duhul lor sărac și l-au fărâmițat pe podea până a venit un porumbel în salon, să îl ciugulească. Au crezut că Dumnezeu doarme. Dar cineva a pus poze pe facebook. Se numește Dani Miuta.

Pentru păcatul de-a fi fără toate mințile acasă, fără gust, fără miros, bolnavii de la Reșita au achitat nota de plată în trup, suflet și spirit. Se numește ură.

Dar dacă eu nu mă iubesc pe mine însumi?

„Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” Iar Nae Ionescu a întrebat: „Dar dacă eu nu mă iubesc pe mine însumi?” Nimeni nu a știut să îi răspundă așa: Atunci se naște Cighid. Atunci se naște Reșița.

Câtă ură porți în tine tu, române, care calci pe alt român? Câtă durere porți în tine de poți chinui OAMENI fără să simți nimic? Cât de mare e rana din tine de poți lăsa bolnavi să se împrăștie pe jos, pe coridoare? Cât puroi de supărare e în sufletul tău de nu ajunge la el rivanolul umanității?

 

Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este Împărăția Cerurilor! Pentru restul există neapărat confesiunea păcatelor. Poate atunci se vor reîntâlni cu ei. 

Adauga comentariu