Electroputere face noi extinderi în partea de vest. Noua investiție la mall se ridică la circa 7,8 milioane lei

Proprietarii SC ELECTROPUTERE  PARC SRL au depus, pe 5 februarie a.c., la Agenția Pentru Protecția Mediului (APM) Dolj, o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Extindere de vest constând în spații comerciale parter și etaj – semnalistică și organizare de șantier din cadrul centrului Electroputere Parc”. Terenul are o suprafață de 30.271mp (150.000 mp inainte de dezmembrare), conform PUZ-ului aprobat prin HCL nr. 286/29.07.2010, destinatia fiind de spatii comerciale si servicii, regim de inaltime P+1. Pe teren se află amplasat centrul comercial ELECTROPUTERE PARC, cu o suprafata desfasurata de aprox 103.315 mp, dezvoltat in perioada 2013-2019. Imobilul construit in perioada 1967-1969 a facut parte din platforma industriala ELECTROPUTERE, sub forma Sectiei de Aparataj, pana in anul 2010, cand a fost achizitionat de K&S ELECTRIC POWER POINT SA si AUCHAN ROMANIA SA, impreuna cu alte terenuri si cladiri adiacente. Actualul proiect ”vine in complenatrea activitatilor existente pe amplasament”, se arată îîn Memoriul de prezentare depus de reprezentanții centrului comercial la APM Dolj. În acest sens, Primăria Craiova a eliberat certificatul de urbanism nr. 5 din 04.01.2021, iar termenul pentru lucrările de demolare, de refacere și folosire ulterioară a terenului pe care să se realizeze extinderea este circa 2 luni. 

Așa cum reiese din proiect, este prevăzută demolarea partiala a fatadei in zona extinderii de vest, prin desfacerea fațadei centrului comecial pe o lungime de aproximativ 85 de metri liniari. ”Se propune construirea unei extinderi pe latura de vest constand in spatii comerciale parter si etaj - semnalistica, în limitele indicilor urbanistici aprobati prin PUZ, aprobat cu HCL 286/2010. H max = P+1E, SC PROPUS = 710.0 mp, SD PROPUS = 3630.0 mp, din care S reamenajata la parter in cladirea existenta= 1070.0 mp”, conform proiectului.

”Dezvoltarea urbanistica propusa va completa ansamblul existent si va duce la imbunatatirea fondului construit. Functiunea propusa va genera o cresterea a nivelului calitatii serviciilor, cresterea economica si cresterea competitivitatii. Valoarea estimativa a implementarii proiectului: 7.807.500 RON (TVA inclus). Durata de executie a lucrarilor propuse prin proiect este de cca. 12 luni. Parcarea masinilor se va asigura în interiorul lotului, sunt prevazute 53 locuri de parcare. Destinatie: - zona spatii comerciale, servicii si circulatii pietonale amenajate - Electroputere Shoping Center. Accesul se va face din Bulevardul Calea Bucuresti”, se mai arată în memoriul despus la APM Dolj. 

Conform documentului menționat, accesul în clădire se face la parter din exterior cat si din galeria comerciala. În parter sunt 2 scări de acces la etajul 1 si o scara rulanta. Este propusa o pasarela ce face legatura intre etajul 1 al parcarii invecinate si etajul 1 al extinderii. Clădirea este dotată cu doua lifturi de persoane, prevăzute si pentru persoane cu handicap. 

”Constructia ce face obiectul acestei lucrari este reprezentata de doua hale existente care vor fi extinse astfel: Hala 14 va fi remodelata astfel incat, impreuna cu elementele structurale nou introduse, sa conduca la o structura unitara care sa satisfaca cerintele fundamentale de rezistenta si stabilitate cerute de legislatia din domeniul constructiilor. In acest sens, pentru a realiza conlucrarea structurii vechi cu cea noua au fost prevazute plansee colaborante alcatuite din grinzi metalice, tabla cutata si suprabetonare cu beton armat. Constructia astfel rezultata va avea regim de inaltime P+l, cu inaltimea maxima 10.45 m pentru zona noua si peste 13.50 m pentru structura existenta. Elementele structurale noi vor fi integrate in inaltimea Halei 14 si vor depasi limita fatadei Vest cu 7,10 m fata de sirul U din incinta Electroputere Park. Structura existenta este alcatuita din stalpi din beton armat, fundatii izolate, acoperis metalic cu grinzi cu zabrele si panouri de acoperis din bca. Inaltimea sub talpa inferioara a grinzilor cu zabrele este 10.50 m, cu 5 cm peste inaltimea maxima a partii noi. (...) Constructia nou rezultata va avea 10 travei (8 de 5.25 m si 2 de 10.50 m), o deschidere de ~24 m pe zona veche, si 3 deschideri cu lungimi variabile in zona noua. Elementele structurale nou introduse sunt din profile metalice tip tevi rectangulare pentru stalpi si contravantuirile verticale si profile de tip „I” si „H” pentru grinzile de planseu. (...) Hala 15 va fi remodelata astfel incat, impreuna cu elementele structurale nou introduse,sa conduca la o structura unitara care sa satisfaca cerintele fundamentale de rezistenta si stabilitate cerute de legislatia din domeniul constructiilor. In acest sens, pentru a realiza conlucrarea structurii vechi cu cea noua au fost prevazute plansee colaborante alcatuite din grinzi metalice, tabla cutata si suprabetonare cu beton armat. Constructia astfel rezultata va avea regim de inaltime P+l, cu inaltimea maxima 10.45 m pentru zona noua si peste 13.50 m pentru structura existenta. Elementele structurale noi vor fi integrate in inaltimea Halei 15 si vor depasi limita fatadei Vest cu 7,10 m fata de sirul U din incinta Electroputere Park. Structura existenta este alcatuita din stalpi din beton armat, fundatii izolate si acoperis metalic cu grinzicu zabrele si panouri de acoperis din bca. Inaltimea sub talpa inferioara a grinzilor cu zabrele este 10.50 m, cu 5 cm peste inalimea maxima a partii noi. Proiectul este intocmit in conformitate cu legislatia in vigoare, cu cerintele beneficiarului si in concordanta cu proiectul de arhitectura. Constructia nou rezultata va avea 11 travei (8 de 5.25 m si 3 de 10.50 m), o deschidere de ~24 m pe zona veche, si 3 deschideri cu lungimi variabile in zona noua”, conform datelor scrise în Memoriul de prezentare al SC Electroputere Parc Craiova.

Electroputere Parc a fost achiziţionat în sptembrie 2016 de grupul francez de real estate Cat­invest, care deţine şi administrează şi alte centre comerciale din Europa de Est (galeriile co­merciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti, Carre­four TOM din Constanţa, Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen).

Sursa foto: wall-street.ro

Adauga comentariu