Eleganță, bun-gust și rafinamenit într-un pahar de cocktail. Cine este italianul care și-a lăsat țara pentru a educa gusturile craiovenilor în materie de băuturi fine și ce secrete au cocktail-urile create de el

Într-o țară de băutori de bere, limonadă și apă plată cu lămâie, un cuplu a ales să aducă un nou concept de băuturi care să rafineze gusturile românilor. Așa au ajuns craiovenii să poată degusta cocktail-uri infuzate cu lemn de măr sau de stejar, condimentate cu peperoncino, rozmarin,cardamom sau scorțișoară și aromate cu siropuri din fructe homemade și alcool de cea mai bună calitate. Iar ideea lor a fost un succes total.

Oana și Antonio s-au cunoscut în Italia, acolo unde tânăra craioveancă a mers la muncă. Măiestria italianului a cucerit-o imediat și, in scurt timp, a început să învețe de la el cum să creeze băuturi speciale, diferite și extrem de gustoase. S-au hotărât împreună să deschidă o afacere și, chiar dacă Italia le-ar fi adus un succes sigur, Oana l-a convins iubitul ei să investească într-un bar cochet în orașul ei natal. 

“M-am întors în România după 10 ani pentru că îmi doream să fiu aproape de părinți. Antonio a găsit aici o clientelă pe care o poate educa în stilul lui pentru că tot ceea ce face este deosebit și spectaculos.”, explică Oana Radu.

Tânărul Italian de numai 31 de ani se comportă ca un alchimist într-un laborator. Chiar dacă nu se transformă în aur la propriu, creațiile lui au strălucirea metalelor prețioase, iar gustul desăvârșit. Poate crea orice fel de cocktail clasic, dar marea lui încântare este să își întrebe clientul ce gusturi are, apoi să îmbine ingredientele într-un fel doar de el știut până ce obține băutura personalizată perfectă. Într-un pahar simplu amestecă alcoolul cu sucurile și siropurile de fructe făcute de el și apoi cu ingrediente inedite.  Apa sărată, ardeiul iute, untul degresat, sosul de soia, uleiurile esențiale sau albușul de ou, toate dau nota deosebită a unor cocktail-uri deosebite.

“Clienții veneau să ceară frappe, bere sau apă plată. Simțeam că mă doare capul. Eu le ofer cafea adevărată, apă cu castravete și cocktail-uri cum nu au mai băut niciodată. Îmi doresc atât de mult să le arăt alte gusturi, să le dau șansa să se bucure cu adevărat de un pahar cu o licoare creată special pentru ei. Avem cocktail-urile clasice în meniu, cocktail-urile create de mine, dar pot face orice îmi cere clientul în funcție de pofta lui. Aducem ingrediente din Italia pentru a obține gustul perfect. Toate băuturile noastre au o poveste pe care sunt bucuros să o împărtășesc cu cei care ne calcă pragul.”, susține Antonio Leone. 

În Italia, acesta a câștigat numeroase competiții de profil și a ocupat locul I la un concurs național de bartending. Visul lui Antonio este acela de a realiza o școală de bartender la Craiova. Își dorește să îi ajute pe tineri să ridice la un alt nivel imaginea unui barman, dar și să le ofere craiovenilor posibilitatea de a fi serviți cu băuturi rafinate create de specialiști. 

Cocktail-urile lui Antonio și ale Oanei pot fi savurate în Centrul Vechi al Craiovei, la Essenza Coffee&Drink. 


 


Adauga comentariu