Elevii din ”Carol” se întorc la clase. DSP Dolj spune că nu e cazul închiderii școlii

Schimbare de situație, la ”Carol I”, colegiul unde, aseară, Consiliul de Administrație decidea suspendarea tuturor cursurilor la clasă din cauza a trei noi cazuri de Coronavirus: un elev de clasă pregătitoare, unul de clasa a XI-a și un altul de a XII-a. Hotărârea prevedea ca unitatea de învățământ să treacă la scenariul roșu în următoarele două săptămâni.

Hotărârea nici nu a mai apucat să fie discutată în ședința programată azi în Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, pentru că DSP Dolj susține că nu se impune această măsură. Traseul de urmat a unei astfel de decizii pleacă de la consiliul de administrație al unei unități de învățământ, apoi e tranșată de ISJ ȘI DSP, fiind trimisă ulterior - dacă cele două instituții cad de acord că este cazul - către CJSU. Ceea ce nu a fost cazul.DSP a argumentat că cei trei elevi învățau în corpuri distincte și nu se poate vorbi de trei cazuri într-un singur loc. 

În altă ordine de idei, conform situației de azi a Prefecturii Dolj, doi elevi dintr-o clasă a Colegiului Economic „Gheorghe Chițu” Craiova (în care cursurile sunt suspendate) și un elev al Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe (cu învățământ online la clasa respectivă au mai fost diagnosyticați cu COVID-19.

La Liceul Tehnologic Auto un cadru didactic a fost testat pozitiv, și un altul la Școala Gimnazială Ghe. Bibescu, motiv pentru care elevii unei clase au trecut la scenariul roșu. 

Adauga comentariu