Elevii din Dolj, ultimii din curtea școlii. Nu vor avea miere în școli de la 1 ianuarie, așa cum se lăuda Ministrul Agriculturii, pentru că autoritățile locale nu au mișcat un deget în acest sens. Procedurile sunt întârziate și la lapte, corn și fruct

În urmă cu nu mai puțin de trei săptămâni, Daniel Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, anunța cu mândrie pe pagina sa de socializare că s-a ținut de cuvânt și de la 1 ianuarie 2019, elevii vor beneficia de miere în școli. Zis și făcut, numai că autoritățile din Dolj aproape că nu au auzit de așa ceva, având în vedere ca în acest interval de timp nu au mișcat un deget în acest sens.


"Produsul miere nu a făcut până în acest moment obiectul achiziționării, conform legislației în vigoare." , se arată într-un răspuns oficial al Direcției Afaceri Europene din cadrul Consiliului Județean Dolj pentru Ziarul de Craiova.


Mergem mai departe și vedem că acesta nu va fi singurul produs ce va lipsi de pe băncile elevilor din Dolj. Consiliul Județean nu stă bine nici la capitolul deja mult discutat Programul cornul, laptele și fructul. Cu procedurile mult întârziate, elevilor doljeni s-ar putea să le sară rândul la produse în acest an școlar.


"Procedura de atribuire a contractului de furnizare având ca obiect Furnizarea și distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum li preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore pentru doi ani școlari 2018-2019 și 2019-2020 se află în evaluare. În condițiile în care nu vor fi contestate loturile respective estimăm că începând cu 15.03.2019 vor putea fi semante contractele de furnizare a produselor conform calendarului procedurii transmis către ANAP." , ne asigură Consiliul Județean Dolj.


Cu puțin noroc elevii din Dolj ar putea prinde ultimele trei luni din acest an școlar cu lapte, corn și fruct pe bancă. În caz contrar, nu e panică. Din doi ani, mai au la dispoziței unul, care sperăm să nu fie tot pentru proceduri.

Adauga comentariu