Emanuel Ungureanu s-a grăbit ca fata mare să anunțe ruperea USL de PLUS. Cioloş şi Barna exclud riscul ruperii USR PLUS: ”Nu avem cum să avansăm dacă nu vom lupta împreună”

Deși deputatul (fost de Cluj, ajuns prin grija lui Barna, de Brăila), Emanuel Ungureanu propovăduia vineri ruperea USR PLUS, în cazul în care Cioloș va fura de la Barna partidul pe care acesta l-a furat de la Nicușor Dan, cei doi lideri exclud (declarativ) acest risc. Indiferent de cum v-a arăta și noul Birou Naţional al formaţiunii.

„Indiferent care va fi majoritatea matematică (în urma alegerilor pentru Birou Naţional, n.r.), noi nu avem cum să avansăm în USR PLUS dacă nu vom lupta împreună. Şi asta e şi logica sistemului de alegeri pentru Biroul Naţional, cu liste proporţionale. O să avem reprezentanţi în Biroul Naţional, proporţional cu susţinerea din partid. Eu, ca preşedinte, dacă voi fi validat de congres, îmi doresc să luăm cât mai multe decizii prin consens sau cu o majoritate mult mai largă decât cea matematică, să nu mergem pe ideea o majoritate se impune automat minorităţii”, a arătat Cioloş, într-o declaraţie acordată presei.

Dan Barna a declarat că de fiecare dată după alegeri partidul a devenit mai puternic, deşi mulţi i-au „cântat de atâtea ori prohodul”.

„Acest pericol (al ruperii USR PLUS, n.r.) nu există, pentru că după fiecare alegeri, partidul a fost mai puternic. Şi deşi toată lumea ne-a cântat de atâtea ori prohodul, am arătat că suntem un partid care e închegat şi poate să meargă mai departe”, a spus Barna.

El a precizat că, deşi nu îl bucură faptul că a pierdut, priveşte acest lucru ca pe un „schimb de ştafetă” în partid.

„Este o procedură asumată unanim în cadrul Biroului Naţional. Această procedură a fost respectată, avem un rezultat destul de clar. Nu e niciun fel de nuanţă. Nu a fost un rezultat la un vot şi jumătate. Mergem mai departe. Congresul va valida – sper să valideze – această decizie. Mergem mai departe. Eu privesc… nu e o chestiune dramatică, nu e o chestiune de viaţă şi de moarte. E o chestiune ca de schimb de ştafetă într-un partid care are lideri, are resurse. (…) Evident că nu sunt bucuros, dar în egală măsură sunt încrezător că Dacian Cioloş va duce partidul mai departe pe direcţia pe care am construit-o”, a afirmat Barna.

Potrivit acestuia, va exista o analiză asupra oportunităţii menţinerii sistemului de vot electronic în alegerile interne.

„Asta va fi o discuţie – dacă sistemele electronice şi platformele acestea au limitări sau nu – şi asta va fi o analiză care va fi, probabil, făcută în partid”, a spus el.

Adauga comentariu